Kadın kanserleri alanında faaliyet yürüten ve kanserde erken teşhisin önemini vurgulayan Pembe İzler Derneği’nin bu yıl başlattığı “Pembe Rota” projesinin yeni durağı Bursa oldu. Dernek, İstanbul ve Bodrum’dan sonra ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında dün Bursa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Bursa’da ilk olarak Korupark Avm’de düzenlenen panel ile kadınlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi. Ayşe Arman moderatörlüğündeki panelde Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş, Prof. Dr. Bülent Orhan, Prof. Dr. Gökhan Demir, Prof. Dr. İlkkan Dündar ve Prof. Dr. Tufan Bilgin Bursalı kadınlara meme kanseri belirtileri, erken teşhisin önemi ve hastalıkla mücadele konularında bilgiler verdi.

Akşam da Hilton Bursa Convention  Center Otel’de  gala yemeği Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş ev sahipliğinde gerçekleşti. Geceye İstanbul’dan dernek üyesi 20’ye yakın hanımda bu geceye maddi manevi destek için Bursa’ya gelirken, Bursa’nın tanınmış işadamları ve iş kadınları geceye büyük ilgi gösterdi. Bursa’nın önde gelen ailelerinden Durmaz,  Akbaş, Kızıl ve Sönmez aileleri büyük destek verdi Pembe İzler Derneğine. Gala yemeğinde iki konuşmacı Hürriyet Yazarı Ayşe Arman ve Tarihçi Saffet Emre Tonguç ikilisinin sunuculuğunda unutulmayacak bir gece yaşandı. Her iki konuşmacı hayatlarından kesitler ile anlattıkları anıları konuklara hoş vakit yaşattı,  gecenin sonuna doğru Ayşa Arman’ın kendisinin hazırladığı 17 Adet kolye satılarak derneğe büyük maddi destek sağlandı. Bu desteğin çoğunluğu Bursalı işadamları ve iş kadınları tarafından sağlandı.  10’larlı adet halinde satılan takıların bir demeti 2.500 liraya satılırken takılardan 62,500 Lira gelir elde edilirken, yemek ve bağışlarla elde edilen toplam gelir ise 125 bin lira oldu. Geceden elde edilen gelir sayesinde Bursa’da 500 kadına ücretsiz muayene imkanı sağlanmış oldu. Bu taramalarda şayet kadınlara teşhis konulursa dernek tarafından bütün tedavisi ücretsiz karşılanacak. Bu anlamlı gala yemeğinin sürprizi  genç sanatçı Zeynep Yılmazel oldu, genç sanatçı müziğiyle  misafirlere keyif dolu bir gece yaşattı.

Kadınları yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserleri hakkında bilinçlendirmek ve 10 bin kadına ücretsiz muayene sağlama amacıyla oluşturulan Pembe Rota, Türkiye’nin farklı kentlerindeki kadınlara ulaşmayı hedefliyor.

CEVAP VER