Red Bull Air Race sezonunun ABD, Indianapolis’teki 7’nci yarışı öncesinde yapılan sıralama turlarında Çekyalı pilot Martin Sonka’nın üstünlüğü vardı.

Şampiyona liderliğini elinde bulunduran ve normalin üzerinde esen rüzgara rağmen sıralama turlarında en iyi zamanı elde eden Çekyalı pilot Martin Sonka zirvede kalma planları yaptığını herkese göstermiş oldu.

Yarışın startında pilotların dizilişinin belirlendiği sıralama turlarında ikişer uçuş gerçekleştiren 14 Master Class pilotu zorlu bir mücadeleye girişti.

Parkuru 1:04.751 saniyeyle tamamlayan ve en yakın rakibinden yarım saniye daha hızlı olan Sonka listenin ilk sırasında yeraldı.

Sonka’ya en yakın pilot 1:05.226 ile İspanyol Juan Velarde oldu. Üçüncü sırada Avustralyalı pilot Matt Hall 1:06.086’lık derecesiyle yer aldı.

İlk günkü iki antrenman seansının en hızlı ismi olan Amerikalıların yerel kahramanı Michael Goulian sıralama turlarında Sonka’nın 1.754 saniye gerisinde kaldı ve ancak sekizinci sırada yer bulabildi.

16’ncı kapıda hatalı geçiş yaparak 2 saniye cezası alan diğer ABD’li pilot Kirby Chambliss ise sıralama tablosunun son sırasında yeraldı. Chambliss, yarışın 14’lü turunda Martin Sonka ile karşı karşıya gelecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER