ABD’nin Indianapolis kentinde Pazar günü düzenlenecek olan Red Bull Air Race sezonunun yedinci yarışı öncesinde ısınma turları yapıldı. Kendi evinde mücadele eden Amerikalı pilot Michael Goulian ilk günkü iki antrenman seansını da önde tamamlamayı başardı.  

14 Master Class pilotunun katıldığı antrenman seansı kötü hava koşulları nedeniyle gecikmeli olarak başladı. 01:04.123 saniyeyle ilk seansı önde tamamlayan Michael Goulian ikinci seansta 0.118 saniye daha yavaş olsa da 01:04.241 ile yine ilk sırayı almayı başardı.

ilk seansta Goulian’ın yarım saniye gerisinde kalan Çekyalı Martin Sonka en hızlı ikinci isim oldu. Alman pilot Matthias Dolderer 1:04.892 ile üçüncü sırayı aldı.

Her iki antrenman seansı benzer şartlarda gerçekleşse de rekabetçi bir zaman belirlemek isteyen pilotlar ısı ve nem arttıkça daha fazla odaklanmak durumunda kaldılar.

Antrenmanların ikinci seansında Goulian’ın 0.276 saniye gerisinde kalan Japon Yoshihide Muroya en hızlı ikinci isim olurken, üçüncü sırayı 01:04.757 ile Alman Matthias Dolderer aldı.

Cumartesi günü yerel saatle 16.00’da başlayacak olan sıralama turları öncesinde üçüncü antrenman seansı gerçekleştirilecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Goulian, Indy zaferini yeri öperek kutladı  

CEVAP VER