ABD Başkanı Donald Trump’a tahsis edilen “Air Force One” başkanlık uçağının bir replikası geçici süreyle Washington DC yakınlarında sergilenecek.

Çocukların Demokrasi Projesi (Children’s Democracy Project) kapsamında sergilenecek olan “Air Force One” uçağının kopyası Washington DC’nin güneyindeki Potomac Nehri kıyılarına getirildi.

Boeing VC-25 başkanlık uçağı gibi görünmesi için boyanan ve yenilenen Boeing 747-200 (MSN 20712) 1973 yılında yeni olarak Singapur Havayolları’na teslim edilmiş. 2013 yılında parka çekilene kadar 20 yıl Evergreen Havayolları tarafından kullanılan uçak 40 yılı aşkın süre hizmet vermiş.

1 Ekim’de Maryland, Potomac Nehri üzerindeki Ulusal Liman’a getirilen uçak Çocukların Demokrasi Projesi’nin bir parçası olarak sergilenerek geçici bir süre için “Air Force One” deneyimi yaşatacak.

19 Ekim’den başlayarak ziyaretçilere başkanlık seyahatinin heyecanını hissedecekleri yoğun bir tecrübe yaşatacak olan sergi Ocak ayı başına kadar açık kalacak.

Rhode Island, Quonset State Havalimanı’ndan 27 Eylül’de yola çıkan uçak Narragansett Körfezi kıyısından mavna ile taşınarak Ulusal Liman’a getirildi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER