Başbakan Binali Yıldırım’ı gün içerisinde ikinci kez ağırlayan Altındağ’da “Evet” sesleri her yeri inletti. Sabah saatlerinde Gültepe Mahallesi’nde Altındağ Kültür Sarayı’nda Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşan Başbakan Binali Yıldırım, öğleden sonra ise Siteler bölgesine geçerek Altındağlılarla kucaklaştı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de bulunduğu mitingde, Başbakan Binali Yıldırım, Altındağlı vatandaşlara seslendi.

Başbakan Yıldırım: “Altındağ işi bitirmiş”

Başbakan Binali Yıldırım, referandumla ilgili olarak Altındağ’a sonuna kadar güvendiğini vurguladı. Altındağlı vatandaşların sandıkta en doğru kararı vereceğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Şimdi artık bu anayasa değişikliği ile demokrasi, milli irade, milletin kararına karşı hiç kimse bir şey yapamayacak. Ülkenin teminatı millet olacak, milletin konuştuğu yerde herkes susacak. Bunun için pazar günü önemli. Pazar günü halk oylamasında kararımız, ‘evet’. Ankara işi bitirmiş. Altındağ işi bitirmiş” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın “Referandumda ne diyeceksiniz?”  sorusuna Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce Altındağlı, yüksek sesle ‘Evet’ cevabını verdi. Türkiye’nin çok büyük bir yükseliş içinde olduğuna dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, bu yükselişe kimsenin dur diyemeyeceğini söyledi.

” Anayasa değişikliğiyle güçlü ve büyük Türkiye’nin önü açılacak”

Başbakan Binali Yıldırım’dan önce Altındağlılara seslenen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, Altındağlıların en doğru kararı vereceklerine dair inancını dile getirdi. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için bu referandumun önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Başkan Tiryaki,  “ Pazar günü, milletvekili, belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına gitmiyoruz. Pazar günü bu ülkenin yeni yönetim şeklini seçmek için oy kullanacağız.  Bugün Türkiye’de kağıt üstünde bir parlementer sistemi hakim. Anayasa değişikliği ile güçlü ve büyük Türkiye’nin önünü açacak bir süreç başlayacak. Memleketimiz daha müreffeh, daha huzurlu olacak.

 

CEVAP VER