Mamak Belediyesi tarafından yapılan, 15 Temmuz anıtında sona gelindi. Hain darbe girişiminde tankların karşısında destan yazan halkımızın cesaretini simgeleyecek olan bu özel yapının içerisinde, darbe girişiminde yaşanan olayların görselleri ile birlikte 15 Temmuz’un sembol isimlerine de yer verilecek.

Herkes görebilecek

Son incelemelerde bulunmak üzere anıtı ziyaret eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “15 Temmuz anıtının Mamak Caddesi üzerinde inşa edilmesinin iki temel sebebi bulunuyor. 15 Temmuz gecesi Mamak’ta bulunan kışlalardan hareket eden tanklar Mamak Caddesi üzerinden yürütüldü ve bu cadde üzerinde durduruldu. Ayrıca bu cadde Mamak’ın en işlek caddelerinden birisi ve herkes görme şansına erişebilecek. 15 Temmuz tarihimiz için bir milat ve bizlerde bu anıtı yüce Türk Milleti’nin iradesinin göstergesi olarak halkımıza sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Her şehit için bir yıldız

2 bin metrekarelik alan üzerinde, Ünlü Heykeltıraş Oğuz Ertürk tarafından tasarlanan ve Mamak Caddesi üzerinde inşa edilen anıt, İstanbul ve Ankara’da hain darbe girişiminde şehit düşen kahramanlarımızın birer yıldızla temsil edileceği anıt 15 metre yüksekliğinde olacak.

CEVAP VER