Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Red Bull Air Race sezonunun beşinci yarışı nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Final 4 turundaki muhteşem performansıyla Çekyalı pilot Martin Sonka’nın kazandığı yarışta podyumu iki ABD’li pilot Michael Goulian ve Kirby Chambliss tamamladı.

14 pilotun mücadele ettiği Master Class kategorisinde hafta boyunca mükemmel çizgisini bulmak için uğraşan Çekyalı pilot Martin Sonka aradıklarının tamamını 14’lü turdan itibaren bulmaya başladı. Tekrar geriye dönüp bakma gereği duymadan 8’li turu ve 4’lü finali de başarıyla geçen Çekyalı pilot yarışı kazanmasını bildi.

İKİ ABD’Lİ SON DÖRDE KALDI

Yaklaşık 128 bin seyircinin takip ettiği yarışta dörtlü finale kalan isimler sırasıyla ABD’li Kirby Chambliss, ABD’li Michael Goulian, İspanyol Juan Velarde ve Çekyalı Martin Sonka oldu.

Dörtlü finalin ilk yarışmacısı Kirby Chambliss 52.304’lük zamanıyla üçüncülüğü elde etti.

İkinci sırada uçan ABD’li Michael Goulian 52.238 saniyelik bir zamana imza attı ve ikinci oldu.

Üçüncü olarak İspanyol Juan Velarde uçtu. İspanyol pilot temiz ve hızlı bir uçuş gerçekleştirse de elde ettiği 52.686’lık zamanıyla Kirby Chambliss’i geçemedi ve dördüncü olarak podyum dışında kaldı.

SONKA, DİKEY DÖNÜŞ MANEVRASINDA ÖNE GEÇTİ

Martin Sonka, dörtlü final’de uçacak son pilottu ve eğer podyumun en üst noktasına ulaşmak istiyorsa ABD’li Michael Goulian’ın 52.238’lik zamanını geçmesi gerekiyordu. İlk kapıda Michael Goulian’ın gerisinde olan Sonka dikey dönüş manevrasında ABD’li pilotun önüne geçmeye başladı. Parkuru yarıladığında ABD’li pilotun 0.375 saniye önünde olan Sonka bu farkı koruyamasa da bitiş çizgisini Goulian’ın 0.115 saniye önünde geçerek ABD’li pilotu podyumun ikinci sırasına itmeyi başardı.

Dünya Şampiyonası sıralamasında beş yarış sonunda Michael Goulian 55 puanla lider durumda bulunuyor. Martin Sonka ve Matt Hall ise 49’ar puanla ikinci sırayı paylaşıyor.

Martin Sonka ve Michael Goulian

Red Bull Air Race sezonunun altıncı yarışı 15-16 Eylül tarihlerinde Avusturya, Wiener Neustadt’da gerçekleştirilecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER