Kurban Bayramı’nın ilk günü vatandaşlar erken saatlerden itibaren Çankaya Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı’na akın etti.

Belediyenin günler öncesinden tüm önlemleri alarak düzenlemeleri yaptığı alanda, binlerce vatandaş huzur içinde ibadetini yerine getirdi.

Çankaya Belediyesinin günler öncesinden tüm gerekli önlemleri alarak düzenlediği Mühye Kurban Satış ve Kesim alanı sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların akınına uğradı. Belediye sabahın ilk saatlerinden itibaren vatandaşları çay ve çorba ikramıyla karşıladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Ankaralı,160 satış çadırının olduğu alanda düzenli olarak yürütülen temizlik ve ilaçlama çalışmalarının yanı sıra belgesiz, küpesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe hayvanların alana alınmaması nedeniyle güvenli bir şekilde ibadetlerini yerine getirdi.

DÜZENLİ KESİM İŞLEMİ

Ankaralı vatandaşlar bu yıl da Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı’nı tercih etti. Alanın genişliği, büyük ve küçükbaş kurbanlık sayısının çokluğu ve Çankaya Belediyesinin aldığı önlemler nedeniyle Mühye’yi tercih eden vatandaşlar, kısa süre içinde kurbanlarını kestirme imkanı buldu.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesiminin ayrı yerlerde yapıldığı alanda büyükbaş hayvan kesiminde 26 kasap görev yaptı. Çankaya Zabıtası tarafından sıra verilen kesme işleminde, sırası gelenler kurulan havalı caraskalda kurbanlarını kestirip paketleterek kolayca ibadetlerini yerine getirmiş oldu.

BELEDİYE HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDI

Alandaki hayvan gübrelerini düzenli olarak temizleyen Çankaya Belediyesi, alana çok sayıda seyyar tuvalet de kurdu. Kurbanlıkların alana alınmasından itibaren başlatılan ilaçlama çalışmalarını bayram sonuna kadar sürdürecek olan Belediye, vatandaşların ellerinden kaçabilecek kurbanlıkları yakalamak amacıyla yakalama timi de kurdu.

SAĞLIK EKİPLERİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ

200 personelle alanda hazır bulunan Çankaya Belediyesi, kesim anında oluşabilecek yaralanmalara müdahale edecek ambulans ve sağlık ekiplerini de alanda hazır bulundurdu. Herhangi bir sorun yaşayan vatandaşlara sağlık ekipleri anında müdahale ederek destek verdi.

5 BİN ARAÇLIK OTOPARK

Temizlikten ilaçlamaya, güvenlikten ulaşıma ve sağlığa kadar her ayrıntının düşünüldüğü Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda, güvenliği sağlayan zabıta ekipleri vatandaşların trafik sıkışıklığı yaşamaması için yönlendirme görevini de yürüttü. Ayrıca, oluşturulan 5 bin araçlık otopark da vatandaşlara hizmet verdi.

BİLGİLENDİRME BROŞÜRLERİ DE DAĞITILDI       

Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurbanlık satın alacak vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla hazırladığı broşürleri vatandaşlara dağıttı. Kurban satın alınırken dikkat edilecek hususlar, kurban kesim yerinde bulunması gereken asgari teknik ve hijyenik koşulları, kesim ve kesim sonrası alınacak tedbirler ile kurban etinin işlenmesi hakkında önemli bilgilerin yer aldığı broşür, vatandaşların işini büyük ölçüde kolaylaştırmaya yardımcı oldu.

CEVAP VER