Katar Kraliyet Ailesi dünyanın en büyük iş jeti olan Boeing 747-8i Jumbo Jetini satıyor.

Katar Hükümetinin sahibi olduğu ve işlettiği VIP Havayolu Şirketi “Qatar Amiri Flight” dünyanın en büyük iş jeti 747-8i BBJ’yi satışa çıkardı.

Uçağın son derece lüks kabini 76 yolcu taşıyabilecek şekilde tasarlanmış. 18 kişilik kabin ekibinin görev yaptığı uçak toplam 94 kişi kapasiteli. (Üç sınıflı yerleşim planına sahip bir Boeing 747-8i ise 400’den fazla yolcu taşıyabiliyor.)

Yaklaşık 200 sorti gerçekleştiren ve henüz yeni sayılabilecek uçak 436 uçuş saatine sahip.

Bermuda (VQ-BSK) tescili taşıyan uçak 2012 yılında Boeing’in Everett tesislerinde üretilmiş.

Very VIP iç mekan donanımı 2015 yılında Boeing’in San Antonio servis merkezinde yapılan uçakta; çift kişilik yatağı bulunan büyük bir yatak odası, oturma odası, toplantı odaları, çalışma odaları, banyo ve özel bir hastane bile mevcut.

Katar’ın VIP filosunda bulunan iki 747-8i BBJ’den birini neden satmak istediği tam olarak bilinmiyor.

“Green” yani boyasız bir uçağın maliyeti yaklaşık 370 milyon dolar civarında. Ancak uçağın VIP kabin donanımı milyonlarca dolar tutabiliyor. Katar’ın VQ-BSK’ye ne kadar yatırım yaptığı bilinmediğinden satış rakamının ne mertebede olacağı da merak konusu.

Boeing 747SP

40 YILLIK 747SP’DE SATIŞTA

Katar’ın eski emirlerinden Şeyh Khalifa bin Hamad el Sani’de 40 yaşındaki VIP donanımlı Boeing 747SP tipi uçağını geçtiğimiz günlerde 9,5 milyon dolar fiyatla satışa çıkarmıştı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER