En önemli mühendislik icatlarından biri olan helikopterler için düzenlenen “Dünya Helikopter Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı. Güne damgasını vuran haber Savunma Sanayi Başkanı (SSB) İsmail Demir’in ilk özgün helikopterimiz T625’in üretiminin tamamlandığını ve yer testlerine geçildiğini bu özel günde açıklaması oldu.

Helikopterlerin topluma yaptığı katkılar hakkında farkındalık yaratmayı ve onları tasarlayan, uçuran, destekleyen farklı insan gruplarını kutlamayı amaçlayan bu önemli günde dünya çapında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Küresel çapta bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik her yıl Ağustos ayının üçüncü Pazar günü kutlanıyor.

Arama-kurtarma, afet yardımı, ulaşım, yangınla mücadele, tıbbi transferler, enerji hattı bakımı, turizm, tarım ve pekçok alanda kullanılan helikopterler insanlığın hizmetinde önemli görevler yerine getiriyor.

Dünya çapında tahminen 56 bin helikopter bulunuyor ve endüstri 500 binden fazla kişiyi istihdam ediyor.

MÜJDELİ HABER DÜNYA HELİKOPTER GÜNÜ’NDE GELDİ  

Savunma Sanayi Başkanı (SSB) İsmail Demir’de, ilk özgün helikopterimiz T625’in üretiminin tamamlandığını ve yer testlerine geçildiğini bu özel günde bildirdi.

Twitter adresinden açıklama yapan Demir, tasarım ve üretimi yerli olan helikopterin ilk test uçuşuna yönelik hazırlıkların da devam ettiğini belirterek, “Sözleşme takvimine uygun devam eden projemizde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

İşin sevindirici bir yönü de bu önemli açıklamanın “Dünya Helikopter Günü”nde yapılması oldu.

KUTLAMALARA SIRBİSTAN’DA KATILDI

Sırbistan’da bugün gerçekleştirilen “Dünya Helikopter Günü” kutlamalarına Balkan Helikopter şirketi evsahipliği yaptı. Helikopter akrobasi gösterilerinin yeraldığı etkinliğe katılan ziyaretçiler simülatörde sanal uçuş deneyimi de yaşadılar.

Sara Krneta

Helikopterlerin havacılık endüstrisinin önemli bir parçası haline geldiğini belirten Balkan Helikopter CEO’su Sara Krneta etkinlik kapsamında tüm ziyaretçileri helikopterlerle tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi. Etkinlikte farklı amaçlarla kullanılan Robinson 44, Robinson 46 ve Bell 206 helikopterleri ziyaretçilere tanıtıldı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER