10’uncu ayağı bu yıl 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın bu sezonki dokuzuncu yarışı olan ADAC Rallye Deutschland, 16-19 Ağustos tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşti. 18 etaptan oluşan yarışta 325 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 1221 kilometrelik yolu tamamlayan dünyaca ünlü pilotların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. ADAC Rallye Deutschland’ın kazananı ise Estonyalı Pilot Ott Tanak oldu.

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki dokuzuncu yarışı ADAC Rallye Deutschland, 16-19 Ağustos tarihlerinde Almanya’nın benzersiz doğal güzellikler ile çevrili etaplarında gerçekleşti.

Ott Tanak

Etaplarda nefes kesen anlara imza atan dünyanın en hızlı ve cesur pilotları, dört günde zorlu koşullarda 18 etabı geçerek, toplamda 1221 kilometre yol kat ettiler. Spor tutkunlarının heyecanla yakından takip ettiği ADAC Rallye Deutschland’ı birinci olarak tamamlayan isim ise Ott Tanak oldu. Tanak’ın birinci tamamladığı ADAC Rallye Deutschland’ı Thierry Neuville ikinci, Esapekka Lappi üçüncü, Jari-Matti Latvala üçüncü olarak tamamladı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı olan Monte Carlo’yu son beş yılın Dünya Şampiyonu Sebastien Ogier, İsveç Rallisi’ni Thierry Neuville, Meksika Rallisi’ni Ogier, Arjantin ve Finlandiya Rallisi’ni Ott Tanak, Portekiz Rallisi ve Sardunya Rallisi’ni Thierry Neuville kazanmıştı.

Rally Turkey için heyecan dorukta!

Bu yıl 13 farklı ülkede gerçekleşecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10’uncu ayağı ise 7 yıl aranın ardından Türkiye’den geçecek. Marmaris’te 13-16 Eylül tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu(TOSFED)’nun ev sahipliğinde devam edecek büyük heyecan, motor sporlarını yakından takip eden seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak. Türk otomobil sporlarına büyük bir ivme kazandıracak olan ralli, aynı zamanda 2018 yılında Türkiye’de düzenlenecek en büyük spor organizasyonu olma özelliği taşıyor.

Dünya Ralli Şampiyonası, 10 ayda 13 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. Almanya’nın ardından sırasıyla, Türkiye, Galler, İspanya ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.

CEVAP VER