Türkiye, ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük oranlarını yüzde 100 artırdı. Beyaz Saray yetkilisi ise Türkiye’ye yeni yaptırımlar uygulanacağını duyurdu

İsmini açıklamak istemeyen Beyaz Saray yetkilisi, Papaz Brunson serbest bırakılmadığı takdirde Türkiye’ye daha fazla ekonomik yaptırımlar uygulanacağını belirtti.
İsmini açıklamak istemeyen Beyaz Saray yetkilisi Salı gecesi Reuters’e yaptığı bir açıklamada, “Ev hapsi cezasıyla Ankara-Washington hattında gerginliğe neden olan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson serbest bırakılmazsa Türkiye’ye daha fazla ekonomik yaptırımlar uygulanacak” dedi.
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile yaptığı görüşmenin ardından Rahip Brunson’ın son durumu ile Ankara-Washington ilişkilerini değerlendiren Beyaz Saray yetkilisi, “Şimdiye kadar ABD’li papaz konusunda hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir, ancak Washington yönetimi bu hususta çok kararlı” ifadesini kullandı.
Adı belirtilmeyen ABD’li kaynak, “ABD Başkanı Donald Trump Rahip Brunson’ın ülkeye iade edilmesi konusunda yüzde yüz kararlı. Eğer önümüzdeki birkaç gün veya gelecek hafta boyunca Ankara tarafından herhangi bir gelişme sağlanmazsa, Türkiye’ye daha fazla yaptırım uygulanacak” açıklamasını yaptı.
“Türkiye’ye yönelik ilave tedbirler ekonomik yaptırımlar olacak” diyen ABD’li yetkili, herhangi bir sonuç çıkmadığı takdirde Ankara’ya yönelik baskıların devam edileceğini aktardı. (Pars Today)

 

CEVAP VER