Türk kültürünün en değerli ata sporlarını gelecek nesillere tanıtmak ve Türk halklarının gönül birlikteliğini güçlendirmek hedefiyle 19-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘3. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’, Bursa’nın Keles İlçesi Kocayayla’da birbirinden özel etkinlikler ve nefes kesen gösterilerle sahne aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilenAzerbaycan,  Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve  Özbekistan’dan gelen sanatçı ve sporcular ile Doğu Türkistan’dan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik, Keles Kocayayla’da birbirinden özel sportif gösterilerle sahnelendi. Etkinlikte cirit, rahvan, binicilik, güreş, kökbörü gibi yaklaşık 5000 yıllık ecdat yadigârı ata sporları bugüne taşındı.

Tarihteki 16 büyük Türk devletini temsilen Kocayayla’ya konumlandırılan yurt çadırlarının sergilendiği Oba alanındaki etkinliklere, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Türkistanlılar Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nogay Türkleri İstanbul Derneği, Van Erciş Ulupamir Köyü, Azerbaycan Büyükelçiliği, TÜRKSOY, TİKA, Dağder, Türkiye Türk Dünyası Yörük ve Türkmen Birliği, Türkçe’nin Dirilişi Hareketi Derneği ve Rumelifed katıldı.

Yaklaşık 15 bin ziyaretçinin katılımıyla adeta bir şölen havasında gerçekleştirilen şenlikte, kültür ve spor dernekleri, yöresel değerleriyle dikkati çekti.

TÜRKSOY, “2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti Türkistan”ın tarihi dokusunu tanıtan fotoğraf çalışmaları ve TÜRKSOY üyesi ülkelere ait ata sporlarını tanıtan sergi ile şenlikte yer aldı.

CEVAP VER