2018 Formula 1 Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Almanya GP öncesinde gerçekleştirilen 1. antrenman seansını, Red Bull sürücüsü Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton’ın 0.004 saniye önünde ilk sırada tamamladı.

Hockenheimring’de gerçekleşecek yarış öncesinde, ilk antrenman seansı sakin bir şekilde geride kaldı. Ön grubun oldukça yakın olduğu seansta Ricciardo, 1:13.525’lik derecesiyle en hızlı isim oldu.

Ricciardo’yu 0.004 saniye geride Mercedes pilotu Lewis Hamilton takip ederken Red Bull’un diğer pilotu Max Verstappen 0.189 saniye geride 3. oldu.

Kendi evinde yarışacak olan şampiyona lideri Sebastian Vettel, liderin 0.279 saniye arkasında 4. hızlı zamanı kaydederken onu Mercedes ile bugün anlaşma yenileyen Valtteri Bottas takip etti.

Lider takımlar içerisinde en yavaş kalan isim Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldu. 6. sıradaki Raikkonen’in derecesi 0.7 saniye daha yavaş kaldı.

Orta grup mücadelesinde lider takım Haas oldu. Romain Grosjean ve Kevin Magnussen 7 ve 8. sıraları elde ederken onları Sauber’in çaylak pilotu Charles Leclerc takip etti. İlk 10’u tamamlayan isim Renault’dan Nico Hulkenberg oldu.

Force India’dan Sergio Perez 11. olurken, McLaren’den Fernando Alonso 12. sırada yer aldı. Almanya’ya ön ve arka kanat güncellemeleri ile gelen Williams’da Lance Stroll 13. sırayı elde etti.

Carlos Sainz 14. sırada kalırken, İspanyol pilotu Toro Rosso’dan Brendon Hartley takip etti. Sergey Sirotkin 16., 1. antrenman seansı için Force India’da Esteban Ocon’un yerine aracın koltuğuna geçen Nicholas Latifi ise 17. sırada yer aldı.

Direksiyonunda sorun yaşayan Pierre Gasly 18. olurken, ilk seans için Marcus Ericsson’nun yerine aracın koltuğuna oturan Antonio Giovinazzi ise 19. sırada kaldı. Seansın büyük bir bölümünü garajda geçiren Stoffel Vandoorne ise son sırada yer aldı. (tr.motorsport)

CEVAP VER