Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İzmir Buluşması’ programında yaptığı konuşmada “Biz kendimizi asla Avrupa’nın dışında görmedik. Ama 54 yıl bunlar bizi Avrupa Birliği’ne almadılar. Ha şimdi o zaman yeni bir dönem başlayacak. İşte 16 Nisan bu kararı gözden geçirmenin günüdür. Türkiye hem fiziken, hem fiilen bir Avrupa ülkesi. Sorun, Avrupa’nın bizi kendinden görmek istememesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Evet Platformu’ tarafından İzmir Gündoğdu Meydanında düzenlenen ‘İzmir Buluşması’na katıldı. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“AVRUPA BİRLİĞİ MESELESİ 16 NİSAN’DAN SONRA TEKRAR MASAYA YATIRILACAK”

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile ilgili Avrupa’nın bazı ülkelerinde yaşananlara değinerek, ilgili ülkelerin bunun bedelini ödeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği meselesinin 16 Nisan’dan sonra tekrar masaya yatırılacağını söyledi ve “Çünkü oradaki halkımıza çok zulmettiler, çok aşağıladılar. Ama halkımız da bunun hesabını soracak, vakit geliyor. Bu hesabın bedelini de inşallah onlara 16 Nisan’dan sonra ödeteceğiz, bunun başka çaresi yok” diye konuştu.

Göreve geldiklerinde 3 bin 500 dolar olan kişi başına millî geliri 11 bin dolara çıkardıklarını hatırlatan ve hedeflerinin 2023’de bu rakamı 22 bin dolara çıkarmak olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ile başka türlü Avrupa baş edemiyor, çünkü çok güçlüyüz, her geçen gün daha iyiye gidiyoruz, bu onları rahatsız ediyor. Ve tüm ümitlerini nereye bağladılar? Terör örgütlerine bağladılar” dedi ve ümitlerin bağlandığı terör örgütlerinin inlerine girip bu yapıları çökermeye devam ettiklerini söyledi.

“BATI’DA İSLAM DÜŞMANLIĞI VAR”

16 Nisan’ın, Türkiye’yi ve bölgeyi kana, gözyaşına, acıya boğmak isteyenlerin kâbusu olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü Türkiye’nin öncülük edeceği demokrasi ve ekonomi hamlelerinin dalga dalga yayılacağını biliyorlar. Bu dalganın önünü kesmek isteyenler demokrasiden, özgürlüklerden, adaletten vazgeçecek noktaya geldiler. Unutmayın, zulüm ile abat olunmaz. Kimse çocukların, kadınların, masumların katline göz yummakla kendi sorunlarını çözemez” dedi.

“İslam düşmanlığı, ırkçılık, ayrımcılık sadece yaşanan sıkıntıları daha da artırır başka bir işe yaramaz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’da İslam düşmanlığının yapıldığını, İslamofobiyanın alıp başını gittiğini dile getirdi ve “Türkiye’nin birliğine, beraberliğine kasteden terör örgütlerine destek olmakla hiç kimse kendi meselesini çözemez” diye ekledi.

“TÜRKİYE HEM FİZİKEN, HEM FİİLEN BİR AVRUPA ÜLKESİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Biz kendimizi asla Avrupa’nın dışında görmedik. Ama 54 yıl bunlar bizi Avrupa Birliği’ne almadılar. Ha şimdi o zaman yeni bir dönem başlayacak. İşte 16 Nisan bu kararı gözden geçirmenin günüdür. Türkiye hem fiziken, hem fiilen bir Avrupa ülkesi. Sorun, Avrupa’nın bizi kendinden görmek istememesidir. Dünyanın öteki ucundaki ülkelere serbest dolaşım hakkı verenler, yarım asırdır oyaladıkları Türkiye’yi hâlâ kapıda bekletiyorlar. Biz oyalanırken üye yapılan üyelerin hangisi demokratik ve ekonomik bakımdan Türkiye’den daha ileri? Avrupa Birliği’nin üyelik kriterleri onlara farklı, bize farklı mı? Görünen o ki evet, farklı. Biz bu çifte standardı yüzlerine vurunca kötü adam oluyoruz. Ne yapalım? Avrupa ülkelerinin gönlü hoş olsun diye ülkemizi terör örgütüne mi teslim edeceğiz? Avrupa ülkelerinin gönlü hoş olsun diye ülkemizin bütünlüğünden, milletimizin birliğinden vaz mı geçelim? Utanmadan, sıkılmadan benim oradaki soydaşlarıma, vatandaşlarıma atları-itleri üzerine salacaksın, onları yerlerde süründüreceksin, biz sessiz kalacağız. Avrupalı olarak söylüyorum, İsviçre işte aynı şekilde benim resmimi Parlamentonun önünde dev bir pankartla basıyorlar, şakağıma silahı dayıyorlar, ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyorlar. Kardeşlerim, bütün bunlara karşı sessiz mi kalacağız? Hepsi bunların masaya yatırılacak.”

“KILIÇDAROĞLU, BU DARBECİLERİ CEZAEVLERİNE SEN Mİ TIKADIN?”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, kendisini ve Başbakan Binali Yıldırım’ı 15 Temmuz darbe girişiminin üstünü örtmekle suçladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, yalan söyleme. Şu anda binlerce kişi cezaevlerinde. Bu darbecileri cezaevlerine sen mi tıkadın? Biz bunları Emniyet güçlerimizle toparladık, yargıya teslim ettik ve şu anda binlerce kişi cezaevinde. Bundan sonrası kime ait? Yargıya ait. Süreç devam ediyor. Biz sen miyiz? Böyle garip bir adam bu. Fakat yalancının mumu 16 Nisan’a kadar yanar, bunu biliniz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ için 16 Nisan halk oylamasında ‘evet’ demeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini dinleyen vatandaşların ‘evet’ diyerek cevap vermesi üzerine “Allah sizlerden razı olsun. Bunun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Başka çaremiz yok” karşılığını verdi.

 

CEVAP VER