Toplu sprint finişinde rakiplerini geride bırakan Hollandalı sprinter, üst üste ikinci günde etap zaferine ulaştı.

Tour de France’ta Dreuz ile Amiens Metropole arasında geçilen 8. etabı LottoNL-Jumbo’nun Hollandalı bisikletçisi Dylan Groenewegen kazandı.

181 kilometre uzunluğundaki etabın son 10 kilometresi içinde pelotonun kaçış grubunu yakalaması üzerine günün galibini belirlemek için toplu sprint finişine gidildi. Rakipleri Peter Sagan (BORA-Hansgrohe), Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), Andre Greipel’e (Lotto Soudal) göre daha iyi bir zamanda atağını gerçekleştiren Groenewegen, Tour’da üst üste ikinci etap zaferini elde etti. Greipel’in ikinci olduğu etapta Gaviria ise podyumu tamamlayan isim oldu.

Gün sonunda genel klasman lideri Greg Van Avermaet, ara kapılardan aldığı zaman bonusuyla en yakın takipçisi Geraint Thomas ile arasındaki farkı 7 saniyeye çıkararak sarı mayosunu korudu. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ve Dan Martin (UAE Team Emirates) ise ana grupla birlikte finişe gelmeyi başaramayarak genel klasman mücadelesinde günün kaybedenleri oldular.

Tour de France’ta heyecan yarın Arras Citadelle ile Roubaix arasında geçilecek 9. etapla devam edecek. Arnavut kaldırımlı yolların ağırlıkta olacağı 156.5 kilometrelik etabın genel klasman mücadelesi açısından belirleyici olabileceği öngörülüyor. (Eurosport)

CEVAP VER