Air Force One başkanlık uçağını daha vatansever ve daha orjinal göstereceği gerekçesiyle kırmızı, beyaz ve mavi renklere boyamayı düşünen ABD Başkanı Donald Trump gereken desteği henüz bulamadı.

John F. Kennedy dönemine kadar uzanan açık mavi renk tonunu “Jackie Kennedy rengi” olarak nitelendiren Trump bu renkten kurtulmak gerektiğini düşünüyor.

Şubat ayında Boeing CEO’su Dennis Muilenburg ile bu konuda görüştüğü belirtilen Trump ayrıca  dünyanın dört bir yanına uçan başkanlık uçağında kullanılan mevcut yatağın bir kanepeyi andırdığına dikkat çekiyor ve daha büyük bir yatak kullanılmasını istiyor.

AIR FORCE ONE RUS BAYRAĞI RENKLERİNE BOYANACAK

Amerikalıların tamamı Başkan Trump’la aynı görüşü paylaşmazken ABD Hava Kuvvetlerinin de yıllardır kullanılan eski rengin muhafaza edilmesinden yana olduğu belirtiliyor.

Rus analistler Boeing 747 uçağının bu renklere boyanması halinde Rus bayrağının renklerini çağrıştıracağı açıklaması yaparken konuyla ilgili yöneltilen sorulara Beyaz Saray’dan, Hava Kuvvetlerinden ya da Boeing’den henüz bir cevap alınamadığı bildiriliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER