Satın alacağı temel eğitim uçakları için kararını veren Yunanistan Hava Kuvvetleri, İtalyan uçak imalatçısı Tecnam ile 12 adet Tecnam P2002JF uçağı için sözleşme imzaladı.

Haziran 2016’da çıkılan ihalenin sonucunda gerçekleşen sözleşme 5 Temmuz 2018’de Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Christos Christodoulou ve Tecnam Global Satış ve Pazarlama Direktörü Walter Da Costa tarafından Atina’da imzalandı.

İtalyan imalatçı, sözleşme gereği 12 uçağın yanısıra bir SOFTEK simülatörü ve yan destek hizmetleriyle birlikte bilgisayar tabanlı bir entegre eğitim sistemi sağlayacak.

DİKELYA HAVA ÜSSÜ’NDE KULLANILACAK

İki koltuklu, tek motorlu ve alttan kanatlı bir uçak olan Tecnam P2002JF popüler ROTAX 912 motoruna ve GARMIN aviyoniklere sahip.

P2002JF temel eğitim uçakları Yunanistan Hava Kuvvetleri Akademisine de ev sahipliği yapan Dikelya Hava Üssündeki 360’ncı filoda görev yapacak.

Hava Kuvvetleri bünyesinde 8 adet P2002JF uçağı bulunan Arjantin de 2016 yılından beri bu uçakları eğitim amacıyla kullanıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER