Nallıhan Belediyesi, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV), ve Yönetim kurulu Başkanlığını Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın yürüttüğü Başkent Ankara Meclisi iş birliği ile düzenlenen Nallıhan Kuş Cenneti 5. Foto Safari Yarışması sonuçlandı.

Başkent Ankara Meclisi Ayhan Sümer Kültür ve Sanat Merkezinde toplanan, alanında uzman, 9 kişiden oluşan seçici kurul, 148 fotoğrafçının katıldığı foto safaride çekilen 378 fotoğraf arasından dereceye girenleri 10 saatlik bir değerlendirme sonrası belirledi.

BİRİNCİ VE İKİNCİ AYNI DEKLANŞÖRDEN

Türkiye’nin her yerinden katılımın gerçekleştiği yarışmada toplam 50 fotoğraftan 8’ine birincilik, ikincilik, üçüncülük ve 5 mansiyon ödülü verilirken, 42 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü. Birincilik ödülüne “İbibik Kuşu” fotoğrafıyla Ankara’dan Murat Demirtaş layık görüldü. İkincilik ödülünü “İspinoz kuşu” fotoğrafıyla yine Murat Demirtaş alırken, üçüncülük ödülü ise tepeler ve Samanyolu fotoğrafıyla Ramiz Aksoy’un oldu. Mansiyon ödüllerine ise Filiz Köprülü, Mert Yaldız, Murat Demirtaş (2), Ümmü Kandilcioğlu layık görüldü.

SERGİLENMEYE DEĞER GÖRÜLEN FOTOĞRAFLAR

Adnan Bozkurt, Adnan Menevşe(2), Ayfer Tosun, Aynur Dıravcı (2), Bayhan Kaplangiray(2), Cenk Polat(3), Deran Atabey(2) Elif Yavuz, Ercan Kurtdere, Feride Alemdaroğlu, Filiz Köprülü, Gonca Sosyal, Halit Küzenk(2), Hasan Olum, Hasan Özcan, Haydar Bayat, İsmail Kılıç, İzzet Durmaz, Kadir Yılmaz, Kenan Talas, Mehmet Özcan(2) Mehmet Öztürk, Mert Yaldız, Nazım Tetik, Ogün Aydın(2), Ömer Şahin, Selami Oral(2), Şenol Uzunoğlu(2), Şermin Beşir, Ünsal Yılmazer’in (2) fotoğrafları da sergilenmeye değer bulundu.

ÖLDÜRMEYELİM ÖLÜMSÜZLEŞTİRELİM

Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 5. Nallıhan Foto Safari yarışması Koordinatörü Sanem Arıkan, Seçici kurulun derecelendirme çalışmasının sona ermesinden sonra yaptığı açıklamada yarışmaya katkı sunanlara teşekkür etti. “Başkent Ankara Meclisi olarak, Ankara’nın kadim medeniyet kültürünü korumak ve doğaya, çevreye duyarlı bir huzur kenti olmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Düzenlenen 5. Foto Safari Yarışması’yla amacımız çevre sorunlarına dikkat çekerek, doğal hayatı korumak ve avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmektir. Öldürmeyelim, ölümsüzleştirelim” dedi.
Sanem Arıkan derecelendirmeler neticesinde verilecek ödülleri de açıklarken, birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, mansiyon ödülünü kazananlara ise bin TL verileceğini ifade etti.

Foto 1 
Nallıhan Kuş cenneti foto safari yarışmasının birinciliğine Murat Demirtaş’ın objektifine yansıyan “İbibik kuşu” fotoğrafı seçildi.

 

Foto 2
Nallıhan Kuş cenneti Foto safari yarışmasının ikinciliğine yine Murat Demirtaş’ın objektifine yansıyan “İspinoz kuşu” fotoğrafı seçildi.
Foto 3
Nallıhan Kuş cenneti Foto safari yarışmasının üçüncülüğüne ise Ramiz Aksoy’un objektifinden “Tepeler ve Samanyolu” fotoğrafı seçildi.

Foto 4-5-6-7-8
Yarışmanın birinci ve ikinci seçilen fotoğraflarını çeken Murat Demirtaş Mansiyon ödüllerinden 2 tanesine daha sahip olurken, Filiz Köprülü, Mert Yaldız ve Ümmü Kandilcioğlu’nun fotoğrafları da Mansiyon ödülleri arasında yer aldı.

Foto 4 – Ümmü Kandilcioğlu – Mansiyon
Foto 5 – Murat Demirtaş – Mansiyon
Foto 6 – Murat Demirtaş – Mansiyon
Foto 7 – Filiz Köprülü – Mansiyon
Foto 8 – Mert Yaldız – Mansiyon
Nallıhan Kuş cenneti Foto safari yarışmasında dereceye girenleri belirlemek üzere bir araya gelen seçici kurulda, Başkent Ankara Meclisi Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan, Fotoğraf Sanatçıları Adnan Ataç, Erdoğan Dede, İlker Şahin, Kamil Öge, Mehmet Uçar, Osman Erdem, Tansu Gürpınar, Sami Türkay, Serhat Tigrel yer aldı.

Ödül Kazanan Fotoğraflar & Sergilemeler için tıklayın

CEVAP VER