2019 yılında Çin’de düzenlenecek FIBA Dünya Kupası’na katılma hakkını elde etmek için Ukrayna ve İsveç ile Ankara Spor Salonu’nda oynanacak maçlar öncesi A Milli Erkek Takımımız basın mensupları ile bir araya geldi.

28 Haziran Perşembe günü saat 20:00’de Ukrayna ve 1 Temmuz Pazar günü saat 18:00’de İsveç ile oynanacak karşılaşmalara hazırlanan A Milli Erkek Takımımızın Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen medya günü etkinliğinde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Erkek Takım Menajeri Kerem Tunçeri, Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ufuk Sarıca ve Milli Takım oyuncuları katıldı.

Medya günü etkinliğinin ilk etabında Ay Yıldızlılarımız basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, toplu fotoğraf çekiminin ardından günün ikinci bölümünde ise basına kapalı antrenman gerçekleştirildi.

Hidayet Türkoğlu: “Ankaralı Basketbolseverlere Güveniyoruz”
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, hedeflerinin iki maçı da kazanarak bir sonraki tura avantajlı gitmek olduğunu belirterek, “Ankara’da atmosferin iyi olacağından eminiz. Sporcularımız da bizler de Ankara halkına ve seyircisine güveniyoruz. Halkımız bu süreçte sporcularımızı yalnız bırakmayacak ve müthiş bir atmosfer olacaktır. Milli Takım olarak biz yıllardır enerjimizi, seyircisinden alan takım olmuşuzdur. İnanıyorum ki Ankara halkı, bu süreçte de bizim genç arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacaktır. Onlar da bu enerjiyle birlikte iyi bir performans sergileyecektir. 2017 yılında Ali Muhammed’in bir sakatlık süreci vardı. Doğal olarak bizimle birlikte olamadı. Ekip ile oturup konuştuğumuzda bu anlamda bir tane daha arkadaşa ihtiyacımız olduğuna karar verdik. Bu süreçte de Scottie’nin bizim için doğru tercih olduğunu ekip olarak söylediler. Biz de tüm girişimleri yaptık. Bu süreci hızlı bir şekilde gerçekleştiren; İçişleri Bakanlığımıza, Başbakanlığımıza ve Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Ömer Onan: “Ankara’da Dolu Bir Salonda Müthiş Bir Destek Olacak”
Ankara’da çok iyi bir atmosferde sahaya çıkacaklarına inandığını aktaran Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan da, “Ankara hiçbir zaman bizi yanıltmıyor. Şu anda 10.500 kişilik salonun 2.500 biletini tutuyoruz. 3000 bilet de satılmış. Neredeyse biletlerin yarısı satıldı. Ankara’da dolu bir salonda müthiş bir destekle oynanacak. Takımla alakalı; Ukrayna ve İsveç karşılaşmaları çok önemli. 4 galibiyetle grubu tamamlamak istiyoruz. Jenerasyon geçişi her ülkede zaman zaman oluyor. NBA oyuncularıyla ilgili de talihsizlikler oldu. Ömer Aşık’ın uzun süren rahatsızlığı, Ersan İlyasova’nın da kontrat sıkıntısı oldu. Haziran ayında bizimle olmayacaklar ama Eylül ayında ikisini de davet edeceğiz. Wilbekin aramıza katıldı. O katkı verecektir. Ayrıca Ali Muhammed de bizim milli oyuncumuz. Onu da ileride çağıracağız. Cedi Osman ve Furkan Korkmaz tecrübeleleriyle buraya daha çok şey katacaktır. Elimizden gelen en iyi kadroyla sahada olacağız. Gençlerle alakalı da ciddi projeler düşünüyoruz. 18-20 yaş arası oyuncuları nasıl oynatabiliriz, nasıl daha yukarı taşıyabiliriz diye ciddi planlarımız var. Hayata geçecek gibi duruyor” açıklamasında bulundu.

Ufuk Sarıca: “Dünya Kupası’nda Yer Almak İstiyoruz”
Ukrayna ve İsveç karşısında iki önemli maç oynayacaklarını belirten A Milliler’de Baş Antrenör Ufuk Sarıca, “İki maçı da kazanarak grubu 4 galibiyetle ilk sırada bitirmek istiyoruz. İsveç maçı talihsizlik ama baktığımızda sezon içerisinde oynanan ve günlük performanslara ve o zamanki kadrolara bağlı maçlar oldu. Slovenya, Beyaz Rusya’ya Hırvatistan da evinde Romanya’ya kaybetti… Bu tip sonuçlar olabiliyor. Ama resmin tamamına bakmak, Dünya Kupası’nda avantajlı duruma gelmek istiyoruz. Oyuncu grubumuz, teknik heyetimiz, federasyonumuz ve başkanımız Dünya Kupası için odaklanmış durumda. Oraya katılmak istiyoruz. İnşallah başaracağız. Ama öncelikle bu iki maçı kazanmamız gerekiyor… Wilbekin çok değerli bir oyuncu. Geçen sene Eurocup’ta MVP olmuş ve müthiş bir sezon geçirmiş bir oyuncu. Geçen sene yaşadığımız talihsizliklere istinaden B planını devrede tutmamız gerekiyordu. Şuan ki tercihimiz Wilbekin oldu. Alışma süreci olacak. Daha önce oynamadığı bir oyuncu grubu var. Hazırlık karşılaşması oynamaya imkanımız yok. Bunlar dezavantaj ama yaptığımız antrenmanlarda bunu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Özellikle Cedi Osman ve Furkan Korkmaz’ın NBA’deki sezonlarından sonra bizlerle olmaları ve hevesli olmaları beni memnun ediyor. Onlar da takımla çalışmalara başlayacaklar. Semih Erden, Barış Ermiş ve Doğuş Balbay gibi tecrübeli isimler de var. Sonuçta yapılanma içerisindeyiz. Bunu da yaparken eğer Dünya Kupası’na katılabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

CEVAP VER