Hitit, Frigya, Pers, Galat, Roma-Bizans, Selçuklu ve Osmanlı hakimiyetlerine şahit olmuş, birçok tarihi ve arkeolojik zenginlik barındıran Haymana, Ankara ilimizin güneyinde yer alan bir ilçesidir. Aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, meşhur “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” sözünü bu ilçede söylemiştir. Haymana Koşusu, 12 Haziran Salı günü Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda koşuldu.

Günün 6. koşusu ve tek kupalı mücadelesi olarak gerçekleşen koşuya 4 ve yukarı yaşlı 6 safkan Arap atı katılım gösterdi. Erdem Mutlu’nun sahibi, Mahmut Kaya’nın da yetiştiricisi olduğu ÖZYEL (Özhaber – Yeldem / Pegasus) jokeyi Mehmet Keskin ile galibiyete uzandı. Al erkek safkan böylece kariyerinin ilk kupasını kazanmış oldu.

Çim pistte 1200 metre mesafede düzenlenen yarışın ikincisi PARPALİ (Turbo – Bilensoy / Bilgin) olurken, RODOSTO (Özhaber – Senacan / Demirkır) üçüncü, MONTEGO (Turbo – Çavi / Sam Abrasiv) da dördüncü olarak tabelayı tamamladı.

64.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda kazanan 5 yaşındaki safkan için bitiriş derecesi 1.18.61 oldu ve farklar 1,5 Boy – 1,5 Boy – 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibine vekaleten Ercan Aminli’ye kupasını Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut verdi.

CEVAP VER