Dünyanın plaj kumu üzerinde yapılan ilk ‘Kısa Kalkış ve İniş’ (STOL) yarışması ‘Zoute Air Trophy’ gecikmeli de olsa start aldı.

Belçika’nın tanınmış sahil kasabası Knokke-Heist’te 14-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışma için geçici olarak uluslararası havaalanına dönüştürülen plajda sert rüzgarlar nedeniyle ertelenen ilk gün uçuşları akşam saatlerinde gerçekleşti.

17 uçağın havalandığı açılış gününde görevlerini muhteşem bir günbatımı eşliğinde gerçekleştiren uçaklar başarılı bir şekilde yere inmeyi başardı.

Amerikan “Vintage Air Rally” organizasyonundaki mücadeleye dünyanın dört bir yanından usta pilotlar katılıyor. Yeni bir dünya rekoru kırılmasının hedeflendiği yarışmada eski model klasik uçaklar ve STOL uçakların yanısıra modern uçaklar da mücadele ediyor.

Hassas iniş ve kalkış manevralarını en kısa mesafede tamamlayan pilotların ödüllendirileceği yarışmada hava trafik kontrolünün sağlanması için alışılmışın dışında bir kontrol kulesi de plajdaki yerini almış durumda. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Yarışmanın kazanan ismi 18 numarayla ve Storch tipi uçağıyla müsabakaya katılan Monaco’lu Jean louis Schlesser oldu.

14.5 mt kalkış, 13.8 mt iniş olmak üzere toplam 28.3 mt mesafede en kısa kalkış-iniş gerçekleştiren usta pilot birinciliği elde etti.

YARIŞMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

After a bumpy weather start, 17 planes landed on #Knokkeheist beach last night with a glorious sunset as backdrop! #ZouteAirTrophy

Air Trophy paylaştı: 15 Haziran 2018 Cuma

https://www.facebook.com/tessarom/videos/10156251955638617/?t=3

CEVAP VER