Kaplan filoların buluştuğu NATO Tiger Meet Tatbikatında özgün boyamasıyla dikkat çeken uçaklar jüri tarafından değerlendirildi. “En İyi Kaplan Desenli Uçak” ödülü Alman Hava Kuvvetlerine ait EF2000 Typhoon uçağına verildi.

14-25 Mayıs 2018 tarihlerinde Poznan-Krzesiny Hava Üssünde gerçekleştirilen “Tiger Meet” (Kaplan Buluşması) Tatbikatı amblemi kaplan olan NATO Hava Kuvvetleri filolarını Polonya’da bir araya getirdi.

Toplam 70 uçak, 10 helikopter ve 1 AWACS Erken Uyarı uçağının katıldığı buluşmada İtalya, Almanya ve İspanya Hava Kuvvetleri 4’er adet EF2000 Typhoon uçağıyla temsil edildi.

‘GHOST TIGER’ JÜRİDEN TAM NOT ALDI

Jürinin özgün boyamalarıyla ön plana çıkan uçaklar arasından belirleyip yılın en iyi kaplan desenli uçağını seçtiği yarışmada Alman Hava Kuvvetlerinin Ghost Tiger (Hayalet Kaplan) olarak bilinen EF2000 31+00 (GS077) Typhoon uçağı ödüle layık görüldü.

Kanatları, kuyruğu ve gövdesini kaplayan yeşil-siyah şeritler ve özgün tasarımıyla Jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başaran uçak Almanya, Neuburg’daki 74’ncü Taktik Hava Kanadında görev yapıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Polonya, ‘Kaplan Filo’lara ev sahipliği yapıyor

 

CEVAP VER