“CERN’deki Sanatlar” (Arts at CERN) bu yıl CERN’de ikamet ederek sanatsal çalışmalar yapma hakkı kazanan 4 sanatçıyı açıkladı. Stüdyo hrm199 Kurucusu Jack Jelfs liderliğinde çalışma yapacak sanatçılar Haroon Mirza, Laura Couto Rosado, Cheolwon Chang ve Tomo Savić-Gecan olarak açıklandı.

“Arts at CERN”, dünyaca ünlü parçacık fiziği merkezi CERN’deki önde gelen bilim insanları ve vizyoner sanatçılar arasındaki diyaloğu destekleyen bir sanat ve bilim programı olarak biliniyor.

Amaçlarının; birbirlerine yeni yaratıcı ifadelerde ilham vermek üzere bilim ve sanat dünyalarını bir araya getirmek olduğunu belirten CERN Uluslararası ilişkiler direktörü Charlotte Warakaulle, 2011 yılından beri uygulanan programın CERN’le dünyadaki seçkin kültür kurumları arasında güçlü bir ortaklık bağı kurduğunu ve her yıl 4 sanatçının bu etkinliklere katılımının da olağan hale geldiğini belirtti.

CERN’DE 3 AY GEÇİRECEK

İsviçre Çarpışması “Collide Pro Helvetia” dalında kazanan sanatçı ve tasarımcı Laura Couto, CERN’de temel parçacıklardan esinlenen tasarım ilkelerini ve fizikçiler tarafından anlatılanları keşfederek üç ay geçirecek.

BİLİM İNSANLARIYLA İŞBİRLİĞİ

Uluslararası çarpışma “Collide International” dalında sanatçı Haroon Mirza ve stüdyo hrm199’u kuran Jack Jelfs, CERN’de iki ay boyunca ikamet edecekler ve bilim insanlarıyla işbirliği içinde bir çalışma sergileyecekler.

GÜNEY KORELİ VE HIRVAT SANATÇILAR DA VAR

Hızlandırma “Accelerate” dalında çalışma yapma hakkı iki ayrı ülkenin sanatçılarına verildi.  Güney Koreli Cheolwon Chang ve Hırvat Sanatçı Tomo Savić-Gecan.

Seul tabanlı sanatçı Cheolwon Chang, doğanın geometrik özelliklerini ve matematiğin evrenimizin daha iyi anlaşılmasını nasıl etkilediğini araştırmayı planlıyor.

Hırvat sanatçı Tomo Savić-Gecan, ise CERN’de bir ay boyunca kalarak Zaman-mekan araştırmasının etkilerini anlayabilmek için teorik ve deneysel olarak fizikçilerden diyalog yoluyla ilham alacak.

CEVAP VER