2018 Formula 1 şampiyonasının 6. yarışı olan Monaco GP öncesinde gerçekleştirilen ikinci antrenman seansını Red Bull pilotu Daniel Ricciardo ilk sırada tamamladı.

Monaco’da gerçekleştirilen ikinci antrenman seansında pilotlar, ilk bir saatte kısa sürüşlere, son yarım saatte ise uzun sürüşlere odaklandılar.

Monaco standartlarına göre nispeten olaysız bir seans oldu. Seansın ilk dakikaların Romain Grosjean onuncu virajda frenajı kaçırırken, aynı yer de Lewis Hamilton ve Pierre Gasly de virajı kesmek zorunda kaldı.

Ayrıca henüz ilk 20 dakika geçmişken Lance Stroll lastik patlattı.

Seansın 25. dakikasında pistteki bir hasardan ötürü seans durduruldu ve dördüncü/beşinci viraj arasındaki kısmın tamir edilmesinden 15  dakika sonra seans tekrar başladı.

Kırmızı bayraklar öncesinde peş peşe hızlı turlar gelirken, kırmızı bayrağın kalkmasının ardından da dereceler gelişti.

Max Verstappen 1:12.468’le ilk sırayı eline geçirirken, sonrasında 1:12.267 ve 1:12.071 yaparak peş peşe en hızlı dereceleri kaydetmiş oldu.

Daniel Ricciardo bitime yaklaşık 20 dakika kala 1:11.841 yapıp seansın en hızlı derecesini kaydetti ve 1:12’nin altına inen tek isim oldu.

Kalan süre içerisinde Avustralyalı sürücünün derecesini geçen bir isim olmadı ve sonuç olarak hem birinci, hem de ikinci seansı ilk sırada tamamlamış oldu.

Özellikle ilk sektörde güçlü gözükmesine rağmen ikinci ve üçüncü sektörde turu bir araya getiremeyen Verstappen 0.194 saniye geride ikinci oldu.

Verstappen, takım arkadaşına ve Grosjean’a yol verdiği esnada Haas sürücüsüyle temas yaşadı ancak her iki pilot da bu temastan hasarsız kurtuldu.

Red Bull sürücülerinin en yakın takipçisi Sebastian Vettel olurken, Alman pilot 1:12.413’lük derecesiyle 0.572 saniye geride geride kaldı. (tr.motorsport)

CEVAP VER