Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Gagavuz Yeri (Moldova) Hıdırellez kutlamaları çerçevesinde 15. TÜRKSOY Fotoğrafçılar Buluşması’nı gerçekleştirdi.

Türk Dünyası’nın çeşitli ülkelerinden biraraya gelen fotoğrafçılar başkent Komrat, Çadır Lunga, Kongaz kentlerini ziyaret ederek, Gagavuz Türklerinin kültür ve geleneklerini enstantanelere yansıtmaya çalıştılar.

Gagavuzların milli bayramı olarak nitelendirilen “Hederlez Gagauziyada 2018” kutlamaları çerçevesinde on bini aşkın izleyici “At-Prolin” çiftliğinde düzenlenen etkinliklere katıldı.

TÜRKSOY Kazakistan Ülke Temsilcisi Askar Turganbayev’in başkanlığındaki Ceyhun Abdulla (Azerbaycan), Cumahun Şaripov (Kırgızistan), Yelena Boldıreva (Başkurdistan, RF), Giray Karahasan (KKTC) ve Ahmat Baysiyev (Kabardin Balkar, RF), Hıdırellez kutlamaları çerçevesinde altmıştan fazla usta tarafından sergilenen geleneksel el sanatları, milli giysiler, ahşap oyma sanatı, geleneksel oyuncak bebek yapımı, cam, seramik ve ağaç işleme ve süs eşyası yapımına ilişkin süreç ve ürünleri fotoğraflama imkanı buldu.

Türk Dünyası fotoğrafçıları 4 – 8 Mayıs tarihleri arasında Gagavuz Yeri’nin çeşitli bölgelerini ziyaret ederek, Gagavuz kültürü ve doğasına ilişkin kareler yakalamak için yarıştı.

“15. TÜRKSOY Fotoğrafçılar Buluşması” kapsamında Gagavuz Yeri’ni ziyaret eden 5 profesyonel fotoğraf sanatçısı tarafından çekilen ve Gagavuz Yeri’nin kültürü, yaşam biçimi, zengin mutfağı, milli yemekleri ve turistik yerlerinin fotoğraflarından oluşan kareler bölgenin tüm değerleri ve güzelliklerini fotoğraf diliyle dünyaya tanıtacak.

CEVAP VER