Halkın yoğun ilgisi ile başlayan 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali görkemli bir ödül töreni ile sona erdi. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği festivalde Fatoş Güney ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. 

Festivale katılan 416 kısa film arasından 32’si finalde yer almaya hak kazandı. Dereceye giren kısa filmler içinde Birincilik Ödülü “Fabrika” eseri ile Batuhan Köksal’a, İkincilik Ödülü “Yolcu” eseri ile Cem Özay’a, Üçüncülük Ödülü ise “Korkuluk” eseri ile Osman Çakır’a verildi. Ayrıca festival kapsamında verilen Siirt Belediyesi Özel Ödülü ise “Anne” kısa filmi ile Özlem Biçici’ye takdim edildi.

Birincilik Ödülü – Fabrika Filmi – Batuhan Köksal

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Sadece mesleki anlamda değil, bir ömür boyu her anlamda örnek teşkil etmenin ve takdirin bir göstergesi olan Yaşam Boyu Onur Ödülü Fatoş Güney’e takdim edildi. Törende ayrıca Cengiz Bozkurt, Mahperi Uçar, Mehmet Ali Kaptanlar, Engin Çelik, Tarkan Karlıdağ, Mehlika Çelik, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Sacit Altun, Hakan Şahin, Doğaç Yıldız, Yasemin Öztürk, Müge Uyar, Veli Çelik, Tolga Ortancıl, Fulya İnandıklı, Ayça Irgan, Şafak Bakkalbaşoğlu, Remzi Uslu, Burhan Kılıçvuran, Ali Muvafık, Ayhan Mergen, Elçin Çelik ve Baran Mayda’ya teşekkür plaketi verildi.

İkincilik Ödülü – Yolcu Filmi – Cem Özay
Üçüncülük Ödülü – Korkuluk Filmi – Osman Çakır
Yaşam Boyu Onur Ödülü – Fatoş Güney

CEVAP VER