Resmî ziyareti vesilesiyle gittiği Güney Kore’nin başkenti Seul’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayla filminin gerçek kahramanı 73 yaşındaki Eunja Kim’i kabul etti.

Konakladığı otelde gerçekleştirdiği kabullerde, LG, Hanwha, Daelim, Hyundai, SK ve GS firmalarının CEO’ları ile üst düzey yöneticileriyle ayrı ayrı görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kore Savaşı’nda yaşadıkları Türkiye-Güney Kore ortak yapımı “Ayla” filmine konu olan, filmin 73 yaşındaki gerçek kahramanı Eunja Kim’i de kabul ederek kendisiyle bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Özbekistan ve Güney Kore ziyaretlerini takip eden gazetecilerle bir toplantı yaparak kendilerinin gündemdeki gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

Daha sonra Samsung Dijital Şehri’ni ziyaret ederek, burada incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore’deki temaslarını tamamlayarak. Türkiye’ye dönmek üzere Seul Hava Üssü’ne geçti. Havalimanında Kore protokol yetkilileri ve Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin tarafından uğurlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye’ye hareket etti.

CEVAP VER