Ankara Büyükşehir Belediyesi “Ata Sporu” okçuluğu sevdirmek amacıyla basın mensupları arasında Okçuluk Turnuvası düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nca düzenlenen Basın Mensupları Okçuluk Turnuvası’nda haberciler kıyasıya yarıştı. Turnuva, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın açılış okunu atmasıyla başladı.

TUNA: “ATA SPORUMUZUN YAŞATILIYOR OLMASI ÇOK GÜZEL”

İlk iki atışını ısınma atışı olarak niteleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, daha sonraki atışlarında hedefi 12’den vurdu. Daha önce de okçulukla ilgilendiğini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın başarılı atışları büyük alkış aldı.

Atışlardan sonra değerlendirmelerde bulunan Başkan Tuna, “Ata sporumuzun yaşatılıyor olması çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek, yarışmacılara başarılar diledi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Ankara Bölgesi Milli Hakemlerinin hakemlik yaptığı, Batıkent Ergazi Mahallesi Yıldırım Okçuluk İhtisas Kulübü’nde düzenlenen turnuvaya, 14 basın kuruluşundan toplam 86 kişi katıldı.

Sabah saat 9.00’da başlayan turnuvada ilk önce sıralama atışları daha sonra da bireysel atışlar yapıldı. Altın, bronz ve gümüş madalyaların sahiplerini bulduğu takım atışlarının yapılmasının ardından sonuçlar belli oldu.

TAKIM BİRİNCİSİ BAYANLARDA TRT, ERKEKLERDE TRT DİYANET

Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Adnan Yuva verdi.

Klasik yay bayan ve erkek kategorilerinde düzenlenen yarışmada, kadınlardan bireyselde altın madalya TVNet’ten Bensu Polat’ın, gümüş madalya TRT’den Nilüfer Gönenden’in, bronz madalya ise TRT’den Canan Arslan’ın oldu.

Bireysel erkekler arası yarışmada ise birincilik ödülünü TRT Diyanet TV’den Yakup Cemil Güler, ikincilik ödülünü TRT Diyanet TV’den Bayram Küçük, üçüncülük ödülünü de TVNet’ten Sinan Üstündağ kazandı.

Takım yarışlarında da klasik yay bayan kategorisinde TRT birinci olurken, TRT Diyanet TV ikinci, TVNet ise üçüncülük ödülü aldı. Klasik yay erkek kategorisinde ise TRT Diyanet TV birinci, TRT ikinci, NTV de üçüncü oldu.

Adeta bir şenlik havasında geçen turnuvanın sonunda Yıldırım Okçuluk Spor Kulübü Milli Takım Sporcuları, 70 metrede ve 50 metrede gösteri atışı yaptılar.

CEVAP VER