Türk Hava Kurumu tarafından ‘FAI Kategori-2’ onaylı olarak düzenlenen Türkiye Yamaçparaşütü Hedef Ligi Şampiyonasının ilk etabı Alanyada gerçekleştirildi. Birinciliği erkeklerde Kerem Dinçer, kadınlarda Bediha Şahintürk ve takımlarda North Cyprus Team kazandı.

700 metre yükseklikteki Yassıtepe’den kalkış yapan sporcular, yaklaşık 20 dakika havada kaldıktan sonra Kleopatra Plajı’ndaki 1cm’lik noktaya iniş yapmaya çalıştı.

20-22 Nisan tarihlerinde Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen organizasyona Türkiye’nin yanı sıra KKTC ve Almanya’dan 42 yamaçparaşüt pilotu katıldı.

‘SÜPER FİNAL’ EYLÜL AYINDA

Şampiyonayla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz, Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası’nın ilk ayağını Alanya’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bunu takip eden dört  ayağımız var. Yapılacak yarışlar sonunda 2018’in şampiyon takımı ve sporcuları belli olacak. Şampiyonlar uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil edecek.” dedi. Alanya’daki organizasyona önemli sporcuların katıldığını ifade eden Bekir Akyüz, 5 etaptan oluşan ligin eylül ayında yapılacak olan ‘Süper Final’le sona ereceğini belirtti.

Deneyimli hakemlerin gözetiminde yapılan şampiyonada yarışmacılar hem ferdi hem de takım olarak değerlendirildi. Ferdi ve takım sıralamasında dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

2018 yılı Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1’inci Etabı (Alanya) Sonuçları:

Ferdi Sıralama- Erkekler Klasmanı

Yarışmacı adı – Puan

  1. Kerem DİNÇER – 9
  2. Serhad KARADUMAN – 18
  3. Umut AKÇIL – 18

Ferdi Sıralama- Kadınlar Klasmanı

Yarışmacı adı – Puan

  1. Bediha ŞAHİNTÜRK – 455
  2. Selin ALTUN – 589
  3. Sibel MUTLU – 1357

Takımlar Sıralaması

Takım adı – Puan

  1. North Cyprus Team – 63
  2. Adana Yamaçparaşütü Spor Kulübü – 83
  3. THK Eskişehir İnönü Havacılık Kulübü (A) – 171

CEVAP VER