Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda coşkuyla kutladı. 7’den 70’e binlerce yurttaşın akın ettiği etkinlikte, en mutlu olanlar çocuklar oldu. Konserlerden oyunlara, pantomim sanatçılarından, cansız heykellere kadar birbirinden renkli anların yaşandığı etkinlikte, çocuklar bayramı doyasıya kutladı.

BELEDİYE BAŞKANI NUHOĞLU, TARÇIN VE EMRE İSİMLİ KUKLALARLA MECLİS KÜRSÜSÜNDEYDİ

Özgürlük Parkı’nda en çok ilgi çeken etkinliklerden biri de, kuklalar eşliğinde düzenlenen Çocuk Meclisi oldu. Meclis mobilyaları ve kürsüsünün yerleştirildiği alanda, Tiyatro Gülgeç’in kuklaları Tarçın ve Emre söz aldı. Temsili olarak ilk kez kurulan Çocuk Meclisi’nde yer alan Tarçın ve Emre’ye Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da eşlik etti. Meclis yetkilerini bir günlüğüne çocuklara bırakan Nuhoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. O yüzden ben de bu meclisin yönetimini size devrediyorum” diyerek sahneyi Tarçın ve Emre isimli kuklalara bıraktı. Tarçın ve Emre de çocukların daha özgür hayaller kurabilmeleri, çocukların haklarını konuşabilmeleri için mecliste söz aldı. Alanda ayrıca çocukların haklarını öğrenebilmeleri için Çocuk Hakları Bildirisi dağıtıldı.

ÖZGÜRLÜK PARKI KARNAVAL YERİ GİBİYDİ

Özgürlük Parkı’nın her bir köşesi rengarenk görüntülere sahne oldu. Tahta bacaklı oyuncuların, jonglörlerin, tek tekerlekli bisikletlilerin yaptığı geçit töreni izleyenleri coşturdu. Alanın en ilgi çeken kısmı cansız mankenler oldu. Çocuklar cansız mankenler ve birbirinden ilginç kostümleri olan sahne sanatçıları ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirileri ile yarıştı.

PARKIN HER KÖŞESİNDE AYRI BİR ETKİNLİK

Özgürlük Parkı’na kurulan oyun platformları küçük yaşta çocukların ilgisini çekerken birbirinden çeşitli oyun atölyeleri şenliğe renk kattı. Çocukların tiyatrodan spora, müzikten karikatüre kadar pek çok konuda deneyim kazandığı etkinlikler kapsamında Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafından hazırlanan “Empati Sahnesi”, “Gözleri Bağlı Satranç”, “İşaret Dili Atölyesi” ve “Anlat Bakalım” atölyelerine çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuk Sanat Merkezi tarafından hazırlanan “Bir Çocuğun Otoportresi” atölyesi; Karikatür Evi tarafından hazırlanan “Karikatür Atölyesi”; Toplumsal Eşitlik Birimi tarafından hazırlanan “Benim Haklarım” atölyeleri çocuklar için birer eğlence merkezine dönüştü. “Uçurtma Atölyesi”, “İp Sanat Atölyesi”, “Spor Atölyesi”, “KompostAtölyesi”, “Arkeoloji Atölyesi”, “Kukla Atölyesi” gibi renkli birçok etkinlik katılımcılara güzel anlar yaşattı.

CEVAP VER