Rusya Dışişleri Bakanlığı; ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği üçlü saldırının temel amaçlarından birinin Suriye’de yok edilme eşiğine gelen radikal terörün yeniden güçlenmesi için teröristlere yeni bir fırsat sağlamak olduğunu belirtti.

Rus bakanlık bugün yayınladığı bültende üçlü saldırının, Suriye ordusunun IŞİD, Nusra Cephesi ve müttefikleri daha başka radikal terör örgütlere karşı en etkin savaşı sürdürdüğü bir zamana denk geldiğine dikkat çekti.

Bakanlık bülteninde saldırıda bulunan devletlerin Suriye’de radikal terörün yeniden saflarını birleştirip kendini güçlendirmeye fırsat vermekle birlikte Suriye’de çözüm ve terörle mücadele çabalarını baltalamayı amaçladıklarını, daha fazla kan dökülmesi ve Suriye halkının acılarının devam etmesini hedeflediklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Söz konusu üç devletin terör örgütleriyle işbirliği içinde Suriye’yi parçalamaya çalıştıklarına vurgu yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı; bu devletlerin farklı bölgelerde ve farklı zamanlarda IŞİD dahil radikal terör örgütlerine desteklerinin görüntülerle kanıtlanmış olduğuna dikkat çekti.

Rus bakanlık saldırının Duma’da OPCW’ye tabi uluslararası uzman ekibin kimyasal silah saldırısı iddialarını araştırmaya başladığı bir zamana denk geldiğini belirtirken, bunun da söz konusu saldırıda öne sürülen iddiaların asılsız olduğunu bir kez daha net bir şekilde kanıtladığını ifade etti.

Rus bakanlık asılsız bahaneler altında Suriye’de çözüm ve terörle mücadele çabalarını baltalamaya çalışan bu devletlerin sorumsuz ve duyarsız davranışlarına son verme çağrısında bulundu.

CEVAP VER