AK Parti Fatih İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de gerçekten ülke halkının güvenliği, huzuru, geleceği, hakları için bir adım atılacaksa, önce hem rejime hem de DEAŞ’ından PYD’sine tüm terör örgütlerine karşı aynı ilkeli tavrın ortaya konması gerekir. Suriye halkı rejimin zulmüyle terör örgütleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Fatih 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“SURİYE’DE OYNANAN OYUN BAŞKA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son günlerde, rejimin kimyasal silahla yaptığı bir saldırının ardından, Amerika ve Rusya’nın başını çektiği bir restleşmeye şahit olduk. Bu sabah erken saatlerde Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından füze ve uçaklarla rejim hedeflerine yönelik sınırlı olduğu açıklanan bir operasyon yapıldı. Rejimin, daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması elbette düşünülemezdi. Bu bakımdan yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Böylece rejim, son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı, hak hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu. Ancak kimyasal saldırıya gösterilen bu hassasiyetin, rejimin konvansiyonel silahlarla katlettiği yüzbinlerce masum Suriyeli için de sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de oynanan oyun başkadır. Suriye’de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünü el altından destekleyip sahaya sürülmesi sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Suriye’de gerçekten ülke halkının güvenliği, huzuru, geleceği, hakları için bir adım atılacaksa, önce hem rejime hem de DEAŞ’ından PYD’sine tüm terör örgütlerine karşı aynı ilkeli tavrın ortaya konması gerekir. Suriye halkı rejimin zulmüyle terör örgütleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır” dedi.

“SURİYE’DE KONTROLÜ ALTINDAKİ BÖLGELERİ YENİDEN YAŞANABİLİR KILAN TEK GÜÇ TÜRKİYE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin Suriye’deki varlığı ile kendi projelerini bir tutanlar, her şeyden önce Suriye halkına haksızlık yaparlar. Suriye’de etkinlik yürüten unsurlar içinde, kontrolü altındaki bölgeleri, güvenliği ve alt yapısıyla yeniden yaşanabilir kılan tek güç Türkiye’dir. Bizim operasyon bölgelerimizle, rejimin ve terör örgütleri eliyle sahada varlık gösterenlerin operasyon yürüttüğü yerlerin durumu mukayese edildiğinde bu gerçek daha iyi anlaşılacaktır. Biz kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Ne rejimin zulmüne rıza göstereceğiz ne de PYD ve DEAŞ terör örgütlerine göz açtıracağız”

“SON KRİZ DÜNYANIN NASIL BÜYÜK BİR TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU”

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye özelinde başlayan ama hızla yayılma potansiyeline sahip bulunduğu görülen son kriz, dünyanın nasıl büyük bir tehdit altında olduğunu ortaya koymuştur. Buradan tüm dünyaya bir çağrıda bulunuyorum: Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidini ve mevcut silahların geleceğini masaya yatıralım. Gelin, Suriye’de yaşanan son krizi, yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil, bu imkânları tüm insanlığın hayrına kullanmanın vesilesi hâline getirelim” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZ TÜRKİYE’Yİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRMA GÖREVİNİ BİZE VERMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklalini ve istikbalini güvence altında tutabilmek için Türkiye sürekli büyümek, gelişmek, ileriye gitmek, güçlü olmak zorundadır. Milletimiz Türkiye’yi hedeflerine ulaştırma görevini, hem hükûmette hem de büyük ölçüde belediyelerde bize vermiştir. Bu vazifeyi hakkıyla yerine getirmek için bugüne kadar çok önemli icraatlar gerçekleştirdik. Her seçimi, milletimizin bize olan güveninin, itimadının bir göstergesi olarak görüyorum. İster milletvekili, ister belediye, ister cumhurbaşkanlığı seçimi, isterse halk oylaması olsun, her seçime bir imtihan nazarıyla baktım” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER