İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, kimyasal silahın nerede ve kim tarafından kullanılırsa kullanılsın mahkum olduğunu belirterek, Suriye ordusunun Kimyasal Silah kullandığı iddiasının mantıksız ve komplo olduğunu söyledi.

Kasımi, Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah saldırısı iddiası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Suriye ordusu tarafından Doğu Guta’da kimyasal silah kullanıldığı iddiası mevcut gerçeklerle uyuşmamaktadır. Suriye Hükümetinin BM ile kimyasal konuda iyi işbirliği vardı ve uluslararası camia Suriye’nin nükleer silahlarını geliştirme anlaşmasına katıldıktan sonra, Suriye’deki tüm kimyasal silah yapım imkanlarını yok etti’’ dedi.

Kasımi, “Suriye’de ordu silahlı teröristler karşısında üstünlük sağladığı bir dönemde kimyasal madde veya silah kullanması mantıklı gözükmemektedir’’ dedi.

Kasımi, Amerika ve bazı batılı ülkeler tarafından bu iddia ve ithamların ortaya atılmasının Suriye hükümeti aleyhinde yeni bir komplo olduğunu belirterek “askeri müdahaleye bahane yaratma çabasıdır ve bunlar Suriye ve bölgedeki durumun giriftliğini arttıracak, teröristleri yaptıkları cinayetlerde daha da küstahlaştıracaktır. Bu da bölge ve dünya barış ve istikrarının yararına olmayacaktır’’ dedi.

CEVAP VER