TCG IŞIN (A-589), Türk Deniz Kuvvetlerinde 38 yıllık hizmetini müteakip İstanbul Tersanesi Komutanlığında 30 Mart 2017 tarihinde Kuzey Deniz Saha Komutanı, İstanbul Tersanesi Komutanı ve daha önce TCG IŞIN’da görev yapmış personelin katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmet dışına ayrıldı.

Adını 1943 yılında yaşanan Refah faciasında şehit verdiğimiz Deniz Yüzbaşı Zeki IŞIN’dan alan TCG IŞIN, 30 Eylül 1944 tarihinde USS SAFEGUARD adıyla ABD donanmasında göreve başlamış ve 28 Eylül 1979 tarihinde ABD’nin PearlHarbor\Hawaii Limanında yapılan törenle Türk Deniz Kuvvetleri tarafından teslim alındı.

TCG IŞIN, Türk Deniz Kuvvetlerine katıldıktan sonra birçok başarılı kurtarma görevinde rol aldı, okyanus yedeklemesi görevlerini icra etti, sahip olduğu kurtarma ve dalış sistemleri ile dalar ve yüzer unsurlara daima güven verdi, kaybolan enkazların aranıp bulunması ve kurtarılması görevlerinde bulundu.

Hüzünle son seyrine uğurlanan emektar gemi TCG IŞIN gerçekleştirdiği görevler nedeniyle Türk Deniz Kuvvetlerinde her zaman takdirle anılacak.

CEVAP VER