Kurulduğu günden bu yana bir çok önemli sergiye ev sahipliği yapan CerModern,bu kez iki önemli fotoğraf sergisini Ankaralılarla buluşturuyor. Meksika Büyükelçiliği iş birliğiyle gerçekleştirilecek ‘‘Diego&Frida:Yolun Yarısında Bir Tebessüm’’ isimli fotoğraf sergisi ve fotoğraf sanatçısı Fernando Franco’nun ‘‘Ölümsüz Tanrılar  Ülkesi’’ isimli fotoğraf sergileri Mart ve Nisan aylarında fotoğraf tutkunlarına sunulacak.

Frida ve Diego: Yolun Yarısında Bir Tebessüm

Yirminci Yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelen Ressam Frida Kahlo ve  eşi Diego Rivera şüphesiz ki dünyanın en çok tartışılan çiftlerinden biri olmuştu. Sergi Çiftin ikinci evliliklerini ve dönemin sanat dünyasıyla bağlarını; Siqueiros ve Orozco ile, yardımcıları ve öğrencileri ile aralarındaki ilişkiye tanıklık ediyor. Sergi ayrıca Frida’nın çektiği acıyı ve kötüye giden sağlık durumunu, ölüme yakınlığını ve çiftin son fotoğrafını da yansıtıyor. Çekildiği dönemdeki orijinal fotoğraf boyutlarıyla sergilenecek eserler 3 Mart – 23 Nisan tarihleri arasında CerModern’de görülebilecek.

 

Fernando Franco ile ‘‘Ölümsüz Tanrılar Ülkesi’’

Fotoğraf sanatçısı Fernando Franco ‘‘Ölümsüz Tanrılar Ülkesi’’ isimli sergisiyle Meksika’nın kültürel zenginliği ve Türkiye ile benzer yönleri ele alınırken eşsiz doğa fotoğrafları da sergide yer almakta. Sergi 3 Mart – 26 Mart tarihleri arasında CerModern’de ücretsiz olarak ziyaret açık olacak.

CEVAP VER