TCG ERTUĞRUL (L-401), Türk Deniz Kuvvetlerinde 44 yıllık hizmetini müteakip Foça Deniz Üs Komutanlığında 30 Mart 2017 tarihinde Güney Deniz Saha Komutanı, Amfibi Görev Grup Komutanı,Kıbrıs Gazileri ve daha önce TCG ERTUĞRUL’da görev yapmış personelin katılımıyla düzenlenen törenle hizmet dışına ayrıldı.

Adını 1890 Senesinde Japonya’ya yaptığı dostluk ziyaretinden dönerken Oşhima adası yakınlarında yakalandığı bir tayfun sonucu batan Ertuğrul Fırkateyninden alan TCG ERTUĞRUL; 14 Aralık 1954 tarihinde USS WINDHAM COUNTY adıyla ABD donanmasında göreve başlamış ve 01 Haziran 1973 tarihinde Japonya’da Yokosuka Limanında yapılan törenle Türk Deniz Kuvvetleri tarafından teslim alınmıştı.

ABD Donanmasında Kore ve Vietnam savaşlarına katılan TCG ERTUĞRUL, Türk Deniz Kuvvetlerine katıldıktan sonra ilk seyrini Ertuğrul Fırkateyni faciasının yaşandığı Oşhima Adası’na yaptı. Şanlı Türk Bayrağı ile Milli ve NATO tatbikatları ile lojistik nakliyat görevlerini başarıyla gerçekleştirdi, Kıbrıs Barış Harekâtında da görev alarak Gazi unvanını aldı.

Hüzünle son seyrine uğurlanan gazi gemi TCG ERTUĞRUL, Türk Deniz Kuvvetlerinde icra ettiği görevler nedeniyle her zaman takdirle anılacak.

CEVAP VER