Leonardo tarafından geliştirilen ve İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından operasyonel kullanım için onaylanan ‘BriteCloud’ sistemi Panavia Tornado GR4 uçaklarında kullanılacak.

BriteCloud olarak adlandırılan karşı önleme sistemi uçaklarda ısı güdümlü füzelere karşı “flare”, radar güdümlü füzelere karşı “chaff” fırlatan standart düzeneğe monte edilebilen içecek kutusu büyüklüğündeki bir cihazdan oluşuyor.

Sistem yakın zamanda İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerinin Irak ve Suriye üzerinde uçan Panavia Tornado GR4 mürettebatı tarafından kullanılacak.

RADAR EKRANINDA SANAL BİR UÇAK GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTURUYOR

Leonardo’nun Luton, Bedfordshire’da ürettiği cihaz uçaktan fırlatıldıktan sonra radar dalgalarını yansıtarak alıcıda sanal bir uçak veya füze görüntüsü oluşturuyor ve asıl uçağı düşman füzelerinden koruyor.

BriteCloud sistemini kullanacak olan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerinin kalan son iki Tornado GR4 Filosu Nisan 2019’a kadar emekliye ayrılacak. Bu uçakların yürüttüğü ‘Centurion Activity’ görevini öncelikle Eurofighter Typhoons uçakları devralacak. Ardından da Lockheed Martin F-35B uçakları devreye girecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER