Oxford ve Cambridge Üniversitelerinin ezeli rekabetine sahne olan kürek yarışlarında hem erkeklerde hem kadınlarda kazanan Cambridge oldu.

Geçen yıl galibiyeti Oxford’a kaptıran Cambridge erkek kürek takımı bu yılki yarışta kazanmasını bildi. Her iki ekibin de iyi bir başlangıç yaptığı yarışın ilk anlarında liderliği ele geçiren takım Oxford oldu.

Yarışın temposu arttıkça Cambridge’in üstünlüğü ön plana çıkmaya başladı ve yarış sonuna kadar da devam etti. Yarışmayı  17 dakika 51 saniyede rakibinin üç boy önünde tamamlayan Cambridge kürek takımı bu sonuçla 83’ncü galibiyetini elde etti. Oxford’un ise 80 galibiyeti bulunuyor.

CAMBRIDGE’Lİ KADINLAR YARIŞIN FAVORİSİYDİ

Yarış öncesi favori gösterilen Cambridge kadın kürek takımı ise yarışın tamamında hakimiyet kurmayı başardı. İlk 20 vuruşun ardından yarım boy öne geçen Cambridge kadın kürek takımı Hammersmith Köprüsünün altına gelindiğinde üç boy önde bulunuyordu.

Oxford’un açılan mesafeyi telafi edemediği yarışmayı 19 dakika 10 saniyelik derecesiyle Cambridge takımı kazandı. Oxford’un 7 boy ve 20 saniye önünde finişe ulaşan Cambridge, bu sonuçla 43’ncü galibiyetine imza atarken Oxford 30 galibiyette kaldı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Oxford Cambridge Kürek Yarışlarına hazırlar

 

CEVAP VER