Başarılı ve maddi imkanı kısıtlı gençlere eğitim desteği veren Türk Eğitim Vakfı, (TEV) 50.yıl etkinlikleri kapsamında gençlerin sosyal sorumluluk bilincini pekiştirmek için ‘TEV Umut Konuşmaları’nın ilkini Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Etkinlikte TEV’in 50 yıllık eğitim yolculuğunun yanı sıra ilham veren sosyal sorumluluk projeleri Türkiye’nin önemli üst düzey yöneticileri ve sektör temsilcileri tarafından öğrencilerle paylaşıldı.

TEV’in 50.yılında, gençler arasında sosyal sorumluluk ve bireysel bağışçılık bilincini geliştirmek hedefiyle düzenlediği ‘TEV Umut Konuşmaları’nın ilki Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşti. ‘Öğrenciyim, Sosyalim ve Sorumluyum Diyen Herkesi Umut Dolu Buluşmamıza Bekliyoruz’ sloganıyla Ankara Üniversitesi ATAUM’da (Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi) Osmantan Erkır moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Türkiye’nin önemli üst düzey yöneticileri ve sektör temsilcileri tarafından öğrencilere TEV’in 50 yıllık eğitim yolculuğunun yanı sıra ilham veren sosyal sorumluluk projeleri anlatıldı.

Rona Yırcalı: “Hedefimiz gençlerin topluma fayda sağlayan sosyal etki yaratan hareketleri destekleyen, yaygınlaştıran bireyler olmaları”

‘TEV’in 50 Yıllık Umut Hikayesi’ sunumuyla açılış konuşmasını yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV’in yarım asırdır eğitim yolunda umut saçarak 50 yılda 232 bin burs desteği ile gençlerin hayatını değiştirdiğini vurguladı. Vakıf olarak 50’inci yılında bireysel bağışçılığı özendirerek tüm ülkeye umut olacak bir bağış yapmak ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedeflediğini söyleyen Yırcalı, bu anlamda gençleri sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri üretmeye yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yırcalı konuşmasına şöyle devam etti: “50’inci yılımızı bir mihenk alarak bugün burada yeni bir dönem açmak, sosyal faydayı ve bireysel bağışçılığı artıracak güçlü bir kültürün, bir amaç birlikteliğinin başlangıcını yapmak istiyoruz. Hedefimiz gençlerin iş dünyasına girdiklerinde, gönülllülük, bireysel bağışçılık gibi topluma fayda sağlayan sosyal etki yaratan hareketleri destekleyen, yaygınlaştıran bireyler olmaları” dedi.

Yıldız Günay: “Hep birlikte daha umutlu bir gelecek, daha aydın nesiller için çalışalım

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ise Türkiye’nin bireysel bağış yapma konusunda ciddi bir potansiyeli olduğunu vurgulayarak “Önümüzdeki dönemde TEV bursuna başvuran her 25 öğrenciden birine sağladığımız bursu, iki hatta üç öğrenciye çıkarmayı hedefliyoruz. Zira 2017 yılında TEV’in verdiği 2000 kişinin yararlanma şansına ulaştığı burslara 50 bin kişi başvurdu. Ülkemizde büyük bir potansiyele sahip bireysel bağışın artmasıyla birlikte geleceğimiz olan siz değerli gençlerimizin eğitimlerini desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu sayede eğitime verdiğimiz desteği misliyle arttıracağımıza olan inancım tam. Hep birlikte daha umutlu bir gelecek, daha aydın nesiller için çalışmalarımızı kesintisiz sürdmemiz gerekiyor” dedi.

‘TEV Umut Konuşmaları’nın bir diğer konuşmacısı ise son yıllarda yurt içi ve yurt dışında adından başarı ile söz ettiren ‘Adım Adım Projesi’nin kurucusu ve kaynak geliştirme koçu Renay Onur’du. Mark Twain’in “İnsan hayatındaki en önemli günler, doğduğunuz gün ve niye doğduğunuzu anladığınız günlerdir” sözünün altını çizen Onur, Adım Adım Projesi’nin hayata geçiş sürecini ve projenin başarısının hikayesini öğrencilerle paylaştı. Onur, 2006 yılında tohumları atılan projenin 2017’de 6200 yardımsever koşucu ile 9 milyonTL’lik bağış toplama başarısına ulaştığını aktardı ve gençlere “Hayatınıza iyiliğin peşinde koşarak anlam kazandırın” tavsiyesinde bulundu.

Eski bir TEV bursiyeri olan tiyatro yönetmeni ve koçu Merve Taşkan da yaptığı konuşmada, TEV bursu ile Amerika’da başladığı tiyatro yolculuğunun hayatına kattığı artı değerlerden söz etti. TEV’den burs almanın bir ayrıcalık olduğu söyleyen Taşkan,

“TEV sadece burs vermez, aynı zamanda bursiyerlerinin ailesi olur ve hayatları boyunca onların yanında yer alarak destekler ve onlara kıymet verir” dedi.

Buluşmada Samsung Electronics Türkiye Kamu Sektörü ve Dış İlişkilerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Bora Caldu ve Leo Burnett Ajans Başkan Yardımcısı Roda Sezer ise yaptıkları sunumlarda bir insan hikayesinden doğan, dünya çapında ses getiren iyilik kampanyası “Samsung Duyan Eller” projesinin toplumsal duyarlılık alanında yarattığı etkiyi öğrenciler ile paylaştı.

CEVAP VER