Rus Ilyushin havacılık kompleksi, bölgesel havayolu ulaşımında kullanılacak IL-114-300 tipi yolcu uçağının seri üretimine başlamaya hazır olduğunu duyurdu.

Rus havayolu taşıyıcılarının bölgesel uçuşlarda kullandığı ithal uçakların yerini alacak olan Ilyushin IL-114-300 yeni motorlara ve yeni bir kabine sahip bulunuyor. Batılı üreticilerin uçaklarıyla rekabet edebileceği belirtilen uçağın 2021 yılından sonra yılda yaklaşık 12 adet üretilmesi planlanıyor.

Muadillerinin aksine hazırlanmamış pistlere de inip kalkabilecek olan IL-114-300, aynı tipteki batılı uçakların ve eskimiş AN-24/AN-26 uçaklarının yerine kullanılabilecek.

BÖLGESEL UÇUŞLAR DOĞRUDAN GERÇEKLEŞECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde katıldığı ulaştırma toplantısında Rus havacılık şirketlerinden bölgesel havacılıkta Rus yapımı uçak sayısını arttırmaları için somut teklifler beklediğini belirtmişti. Altı yıl içinde Rusya’daki bölgesel uçuşların yarısının doğrudan gerçekleşeceğini söyleyen Putin, bölgesel uçuşlarda artık Moskova üzerinden uçuşlara gerek kalmayacağını da dile getirdi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER