Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi SİMEP Öğrencileri, İstiklal Marşının kabulünün 97. Yıl dönümünü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u düzenlenen törenle andılar.

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen törene ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan belgesel gösterimlerinin yapıldığı programda, öğrenciler şairin şiirlerini de seslendirdi.

Törenin sonunda bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir; “Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri bizlere çok anlamlı ve çok duygulu bir zaman yaşattılar. Geçmişini bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Milli Şairimizin yeri milletimiz için gerçekten bambaşka, çünkü düşüncesiyle yaşantısıyla örnek almamız gereken bir şahsiyet” dedi. Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marsının dizeleriyle seslenen Özdebir, “Garbin afakını sarmışsa çelik zırhlı Duvar, benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, ‘Medeniyet!’ dediğin tek dişi kalmış canavar” Bugün etrafınıza bir bakın. Dört bir tarafımız düşmanlarla sarılmış durumda. Yüzyıllar önce birlik ve beraberliğimizi hedef alan şer odakları, bugün de güzel ülkemizin ve aziz milletimizin huzurunu bozmak için çalışmaktadırlar. Tarih boyunca birlik ve beraber olduğumuz zaman neleri başarabildiğimizi, bizleri tarih sahnesinden silmek isteyen iç ve dış mihrakları nasıl bertaraf ettiğimizi iyi okumalıyız. Uyanık olup duyduklarımıza değil araştırdıklarımıza ve aklımıza güvenmeliyiz. Bu dünyada garbın çelik zırhlarla örülmüş sınırlarımızı koruyabilmek için güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olabilmemiz içim kendimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bilime ve akla önem vermeliyiz. Mehmet Akif’in şiirinde söylediği gibi “Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası, dostunun yüz karası, düşmanının maskarası” dostumuzun yüzkarası olmayacağız, düşmanımızınsa maskarası olmamak için üreteceğiz ve çok çalışacağız” diye konuştu.

Törenin sonunda Sarıkamış Şehitlerini anma haftası dolayısıyla Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

CEVAP VER