10’ncu ayağı bu yıl 13-16 Eylül tarihlerinde Marmaris’te gerçekleşecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın bu sezonki üçüncü yarışı Meksika Rallisi, 8-11 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. 22 etaptan oluşan yarışta 1055 kilometrelik yolu tamamlayan dünyaca ünlü pilotların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. Meksika Rallisi’nin kazananı ise Fransız Pilot Sebastien Ogier oldu.

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki üçüncü yarışı olan Meksika Rallisi, 8-11 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Deniz seviyesinden 2737 metre yüksekte yer alan toprak etaplarda nefes kesen anlara imza atan pilotlar, dört günde 22 etabı geçip, 345 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 1055 kilometre yol kat ettiler. Spor tutkunlarının heyecanla yakından takip ettiği Meksika Ralisi’ni birinci olarak tamamlayan isim ise M Sport’un sürücüsü Sebastien Ogier oldu.

4 kıtada heyecan dorukta

Bu yıl 13 farklı ülkede gerçekleşecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10’uncu ayağı ise 7 yıl aranın ardından Türkiye’den geçecek. Marmaris’te 13-16 Eylül tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED)’in ev sahipliğinde devam edecek büyük heyecan, motor sporlarını yakından takip eden seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak. Türk otomobil sporlarına büyük bir ivme kazandıracak olan ralli, aynı zamanda 2018 yılında Türkiye’de düzenlenecek en büyük spor organizasyonu olacak.

Dünya Ralli Şampiyonası, 10 ayda 13 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. Meksika’nın ardından sırayla Fransa, Arjantin, Portekiz, İtalya, Finlandiya, Almanya, Türkiye, Galler, İspanya ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.

CEVAP VER