Reuters’ın İran devlet televizyonuna dayandırdığı haberde, Türkiye’den bir özel jetin İran’ın güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti yakınlarında düştüğü belirtildi. TC-TRB Challenger 604’ün Başaran Holding’e ait olduğu belirtildi. Öte yandan Hüseyin Başaran’ın kızının da uçakta olduğu açıklandı. Uçaktaki 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İran devlet televizyonunun geçtiği haberde uçağın Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye gittiği belirtildi. Uçağın Şarika’dan yola çıktığı ve İstanbul’a gitmek üzere havalandığı ifade edildi.

 

İran’ın Tasnim haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberde uçağın özel jet olduğunu aktardı. Tasnim’in haberinde uçağın İran’daki Şehrekürd kenti yakınlarında düştüğü belirtildi.

İran devlet televizyonuna konuşan bir yetkili, uçağın dağlık bir bölgeye düştüğünü ve alev aldığını söyledi. Yetkililer kaza yerine yardım ekiplerinin gönderildiğini duyurdu. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA, uçaktaki 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, uçağın Başaran Holding’e ait olduğu belirtildi. TC-TRB Challenger 604 tipi uçaktaki Hüseyin Başaran’ın kızının da olduğu açıklandı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: ÖZEL JET, BAŞARAN HOLDİNG’E AİT

Ulaştırma Bakanlığı, İran’da bir Türk jetinin radardan kaybolduğunu bildirdi. CL-60 tipi özel jetin Başaran Holding’e ait olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, jette 8 yolcu 3 mürettabat bulunuyordu.

TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ: KURTARMA EKİPLERİ KAZA YERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, İran kurtarma ekiplerinin kaza yerine ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

8 YOLCU VE 3 MÜRETTEBAT

İran Sivil Havacılık Örgütü başkanı Reza Jafarzadeh, uçakta sekiz yolcu ve üç mürettebat bulunduğunu söyledi.

UÇAĞI KADIN PİLOTLAR KULLANIYORDU

Uçağın kaptan pilotunun Beril Gebeş, ikinci pilotunun ise Melike Kuvvet olduğu belirtildi.

KABİN MEMURU EDA USLU

Uçuş ekibinde ise kabin memuru olarak Eda Uslu görev yapıyordu.

GÖRGÜ TANIKLARI: JET HAVADAYKEN ALEV ALDI

İran basınına konuşan görgü tanıkları, özel jetin havadayken alev aldığını bildirdi.

MİNA BAŞARAN KİMDİR?

Ailenin tek kızı olan ve işleri babasından devralmaya hazırlanan Mina Başaran, 28 yaşında. Mina, hırslı ve yetenekli yapısıyla dikkat çekiyor. 2013 yılında Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

HÜSEYİN BAŞARAN KİMDİR?

Trabzon doğumlu olan Hüseyin Başaran, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bir dönem Trabzonspor Asbaşkanlığı yapan Hüseyin Başaran evli ve 2 çocuk sahibidir.

Emlaksayfasi.com.tr yer alan bilgilere göre, farklı sektörlerde başarılı projeleri hayata geçirerek büyüyen ve 25 yıldan bu yana birçok yatırıma imza atan Başaran Yatırım Holding, şuan üçüncü kuşak temsilcisi olan Hüseyin Başaran tarafından yönetilmektedir. İlk olarak fındık ticareti ile faaliyetine başlayan Başaran Entegre, kısa sürede Türkiye’nin önde gelen entegre fındık işleme tesisine sahip olmuştur.

Günümüzde Gıda’nın yanı sıra Yatçılık, Finans, İnşaat, Turizm, Havacılık, Çimento ve Enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam eden Başaran Holding, Hüseyin Başaran’ın Başkanlığında; Ramada Resort Bodrum ve Ramada Plaza Trabzon ile turizm yatırımları gerçekleştirmiştir.

Uçakta bulunanların Mina Başaran ve bekarlığa veda için birlikte olduğu kız arkadaşları olduğu ortaya çıktı

AVIATION-SAFETY.NET – TC-TRB

CEVAP VER