Türk Hava Kurumu tarihinde ilk kez bir Savunma Sanayii Projesi ihalesi kazanarak savunma sanayii sektörüne giriş yaptıklarını belirten Atılgan, “Geçen hafta sözleşme tutarı 50 Milyon dolardan fazla olan Silahlı Kuvvetlerimizin elindeki 17 helikopterin bakım ve yenileme işini aldık.” dedi.

Türk Hava Kurumu’nun 16 Şubat’taki 93’ncü kuruluş yıldönümü törenlerine katılan THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Doksan üç yılın sonunda ülkenin her yanına yayılan kursları, hizmetleri ve gönüllüleriyle var olan Türk Hava Kurumunu kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e; başlangıcından bugüne miktarına bakmaksızın Türk Hava Kurumu yapısında bir tuğladan bir binaya kadar yardımı ve emeği olan bağışçılara; ‘istikbal göklerdedir’ şiarıyla durmadan çalışan genel merkez ve şube yöneticilerine ve kendilerini hiçbir zaman çaresiz bırakmayan yüce Türk Milletine yürekten teşekkür ettiğini belirten Atılgan,”Bedenen aramızdan ayrılanların ruhları şad olsun -ki ruhları halen ve her zaman aramızda yaşamaya devam edeceklerdir.” dedi.

SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖRÜNE GİRİŞ YAPTIK

THK tarihinde ilk kez bir Savunma Sanayii Projesi ihalesi kazanarak savunma sanayii sektörüne giriş yaptıklarını belirten Atılgan, “Geçen hafta sözleşme tutarı 50 Milyon dolardan fazla olan Silahlı Kuvvetlerimizin elindeki 17 helikopterin bakım ve yenileme işini aldık. Hakikaten bu projeyle THK için yeni bir çağ başlattık. Isparta’daki şirketimiz ASAL ile birlikte iç ve dış alt yüklenicilerimizle rekor bir sürede, 16 ayda bu helikopterleri yenileceğiz. Bununla bağlantılı yeni işler için de çalışmalarımız sürüyor.”dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER