Michael Goulian, kariyerindeki ikinci zaferini dokuz yıl aradan sonra Abu Dabi’de kazandı.

2018 Red Bull Air Race sezonunun ilk yarışında rakipleriyle mücadele eden Amerikalı pilot Michael Goulian, 2009 yılında Budapeşte’de elde ettiği galibiyetten dokuz sene sonra ikinci zaferine imza attı.

Japon pilot Yoshihide Muroya, Çekyalı Martin Sonka ve ABD’li Kirby Chambliss ile birlikte Final 4 turuna kalan Michael Goulian ilk sırada uçtuğu final turunda 53.695’lik bir zamana imza attı. Hafta boyunca mükemmel uçuşlar gerçekleştiren ABD’li pilot elde ettiği dereceyle podyumun ilk basamağına çıkmayı başardı.

Japon pilot Yoshihide Muroya gümüş madalyanın sahibi oldu.

Martin Sonka 54.650’lik zamanıyla Goulian’dan neredeyse bir saniye daha yavaştı ve üçüncü olarak bronz madalya aldı. (Ancak yarış sonrasında yapılan teknik incelemede Sonka’nın uçağında manyeto ateşleme zamanı üst ölü merkezden 25 derecede olması gerekirken 28 derece çıktı ve bunun motorda beygir gücü artışına yol açarak kural ihlaline yol açacağı gerekçesiyle Sonka’nın diskalifiye edilerek dördüncü sıraya düşürülmesine ve takımından 2 puan silinmesine karar verildi.) 

Red Bull Air Race Teknik Direktörü Jim Reed’in yaptığı tetkikler sonucu Martin Sonka’nın diskalifiye edilmesine karar verildi.

Son turda yaptığı bir anlık hata sonucu zaman kaybeden Kirby Chambliss 54.768’lik derecesiyle yarışmayı dördüncü sırada tamamladı. (Ancak, Martin Sonka yukarıdaki sebepten dolayı 4’ncü sıraya düşürülünce Amerikalı pilot Kirby Chambliss bronz madalyanın sahibi oldu.) 

Kariyeri boyunca ilk kez genel klasman liderliğini yakalayan Michael Goulian, tüm enerjisiyle Cannes’te yapılacak yarışa odaklanacağını söyledi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Michael Goulian ve ekibinin dokuz yıl aradan sonra gelen galibiyet sevinci

Yarış boyunca hop oturup hop kalktılar

1 YORUM

CEVAP VER