Salon: TVF Başkent

Hakemler: Burhan İlhan, Ayşim Erginay

Halkbank ANKARA: Aslıhan Kılıç, Fulden Ural, Hande Naz Şimşek, Ramirez, Salas, Perez (Derya Çayırgan, Eylül Akarçeşme)

Çanakkale Belediyespor: İpek Soroğlu, Seda Arısoy, Elif Uzun, Janset Cemre Erkul, Da Silva, Fromm (Ceren Önal, Şule Yetimoğlu, Ceren Çınar, Alajbeg, İrgi Gözde Dal)

Setler: 25-13, 25-15, 25-19

Süre: 75 dakika (23, 23, 29)

Vestel Venüs Sultanlar Liginde Halkbank, Çanakkale Belediyespor’u Ankara’da 3-0 yenerek 16.maçında ledirci galibiyetini aldı ve puanını 23,65’e yükseltti. Başkent ekibi maç boyunca iyi blok ve savunma yaptı. Manşet sorunu yaşamadığı için de atakta problem yaşamadı. Fulden Ural sahanın her yerinde verimli bir maç oynadı.

Karşılaşma, karşılıklı alınan sayılarla dengeli bir şekilde başladı. İlk teknik molada 12-11 evsahibinin üstünlüğü vardı. Halkbank orta alandan Ramirez, köşelerden ise Salas ve Fulden’le sayı üretirken, savunmada aksayan Çanakkale Belediyespor çizgiye düşen toplardan çok sayı kaybetti. Çanakkale ekibi, farkın bir anda açılmasına engel olmadı. Seti 25-13 önde bitiren Halkbank, skoru 1-0 yaptı.

Çanakkale Belediyespor, ikinci sette de file önünde iyi kapanan Halkbank karşısında topları karşıya geçirmekte zorlandı. Blok yapamayan monuk ekip, kötü manşet nedeniyle etkili hücum yapamadı. Halkbank, teknik molasını 12-10 önde geçtiği seti 25-15 alarak skoru 2-0’a taşıdı.

Üçüncü sette oyuncu değişikliğine giden Çanakkale Belediyespor, savunmada daha iyi bir oyun ortaya koysa da etkili hücum yapamadı. Teknik molaya 12-10 önde giren Halkbank, seti 25-19 alarak sahadan 3-0 galip ayrıldı.

CEVAP VER