“Acemi tayların temel eğitimi (tay kırma)  ve sorunlu atların eğitimi” konularında talep eden at ilgililerine verilecek uygulamalı eğitim kursu öncesinde, Apranti Eğitim Merkezi Tay Satış Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 5 Ocak 2018 cuma günü saat 11.00’de başlayan bilgilendirme toplantısında ilk olarak, eğitimin amacı ve verilecek bilgiler hakkında sunum gerçekleştirildi. 

Bilgilendirme toplantısında söz alan TJK Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk eğitimin önemine vurgu yaparak, kurs boyunca tayların yarış hayatına hazırlanması konusundaki temel uygulamaların öğretileceğini söyledi. Yapılan sunumun ardından kapalı maneje geçildi. Burada tay kırılması ve at vanına girme deneyimi olmayan tayların eğitimi konusunda eğitmenler tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Bilgilendirme toplantısına TJK Asli Üyesi Can N. Güven, TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın, Genel Müdür Yardımcısı Murat Kuluöztürk ve Burak Konuk ile at ilgilileri katıldı.

“Acemi tayların temel eğitimi (tay kırma)  ve sorunlu atların eğitimi” konularında at ilgililerine uygulamalı eğitim kursu, Fransız, atlara doğru yaklaşım uzmanı at eğitmeni Nicolas Blondeau tarafından verilen eğitim programını tamamlayan, Apranti Eğitim Merkezi Binicilik Öğretmenleri Ömercik Ay ve Ferhat Yavaş tarafından verilecek.

Eğitimler, başvuru sayılarına ve meslek gruplarına göre oluşturulacak belirli sayıdaki gruplar halinde, Apranti Eğitim Merkezi tesislerinde düzenlenecektir. Her bir grup;  2 haftalık süre zarfında, haftanın 3 günü (pazartesi, çarşamba, cuma) saat 12:30 ile 14:30 arasında, toplam 6 gün (12 saat) eğitim alacak olup, eğitim programı; idman jokeyi, seyis, antrenör ve ilgilenen tüm atçıların katılımına açık olacaktır. Eğitim programı Apranti Eğitim Merkezi atları üzerinde uygulanacaktır.

15 Ocak 2018 pazartesi günü başlayacak olan eğitim programına katılmak için müracaatların, 10 Ocak 2018 çarşamba günü saat 18:00’a kadar, Apranti Eğitim Merkezi’ne şahsen müracaat edilerek veya Apranti Eğitim Merkezi’nin tayegitimi@tjk.org e-posta adresine veya 0212 414 69 62 nolu faksına; ad soyad, telefon numarası ve meslek grubu belirtilerek yapılması gerekmektedir.

CEVAP VER