Çankaya Belediyesi, 2017 yılında da çiftlerin mutluluğuna tanıklık etti. 2017 yılında 5 bin 395 çiftin ömür boyu mutluluk için “evet” demesine ev sahipliği yapan Çankaya’da, 396 kişi ile en çok mühendislerin 1 kişi ile de en az ressamların evlendiği kayıtlara geçti.

Çankaya Belediyesi çiftlerin mutluluğunun adresi olmaya 2017 yılında da devam etti. Yaşamlarının en önemli kararına “evet” diyen 5 bin 395 çift Çankaya’da evlendi.
İlçede evlenenlere ilişkin eğitim durumu, yaş, meslek gibi bilgilerin analizini yapan Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimi ilginç verilere ulaştı. Çankaya Belediyesine evlenmek için başvuran kişilerin eğitim düzeyi ilçenin okul ve mezuniyet yapısıyla tutarlılık gösterdi. Eğitim düzeyi yüksek insanların yaşadığı ilçede evlenmek için başvuranlardan bin 515 kişi üniversite mezunu iken bunu 300 kişiyle lise mezunları izledi.
Çankaya’da evlilik akdini gerçekleştiren 10 bin 790 kişi, 63 farklı iş kolunda çalışırken meslek türüne göre mühendisler en fazla evlilik gerçekleştirenler olarak öne çıktı. 396 ile birinci sırada olan mühendisleri takip eden iş kolu ise 167 kişiyle öğretmenler oldu. İşsiz 67 kişinin yanı sıra emekli 47 kişi de Çankaya’da evlendi.

ÖĞRENCİLER DE EVLENİYOR
Analizde dikkat çeken bir diğer veri ise öğrencilerin evlenme rakamı oldu, bu yıl Çankaya’da 55 öğrenci evlendi. Listede en az evlenen kişiler meslek türüne göre birer kişi ile ressam, savcı, öğretim üyesi ve bina görevlisi olarak sıralandı.

ÇANKAYA GENÇ EVLENENLERİN DE TERCİHİ
Genç yaşta evliliklerin yoğun olarak yaşandığı Çankaya’da 18-40 yaş aralığında 9 bin 273 kişi evlenirken, 41- 50 ve üstü yaş aralığında evlenerek yeni bir hayata başlayan bin 517 kişi oldu.

ULUSLARARASI EVLİLİKLER DE ÇANKAYA’DA
Çankaya Belediyesi Milletlerarası Aile Hukuku gereği yabancı evliliklere onay vermesi ve büyükelçiliklerin ilçe sınırları içinde yer alması nedeniyle yabancı çiftlerin de tercih ettiği merkezlerden oldu. Çankaya Belediyesi çatısı altında evliliklerini gerçekleştiren 5 bin 39 çift Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyken, çiftlerden en az birinin yabancı olduğu nikah sayısı 299’u buldu.
Çiftlerden her ikisinin de yabancı olduğu evliliklerin sayısı 57, yabancı erkekle evliliklerin sayısı 69 ve yabancı kadınla evliliklerin sayısı ise 230 olarak kayıtlara geçti.

 

CEVAP VER