Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi işbirliğinde oluşturulan TÜRKSOY-ANADOLU Senfoni Orkestrası yurtdışı turnesi kapsamındaki ilk konserini İspanya’da verdi.

Türk Dünyası genç yeteneklerinden oluşan TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası sanatçıları ile Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası sanatçılarının bir araya gelmesiyle oluşturulan orkestra, İspanya turnesinde ilk olarak Torello kentinde sahneye çıktı.

“Teatre Cirvianum Torello” salonunda 29 aralık 2017 tarihinde gerçekleşen konserde, TÜRKSOY-ANADOLU Senfoni Orkestrası üyesi Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’den müzisyenler İspanyalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kazak Aidar Torybaev’in şefliği ve solist soprano Nazym Sagintay’ın icrasında dünya klasik müzik eserlerini seslendiren orkestra İspanyol müzikseverler tarafından coşkuyla karşılandı.

İspanya sahnelerinde Türk Dünyası müzikleri yankılandı

Konserin ilk bölümünde; J. Strauss’dan “Yarasa, Pers Marşı, Tik Tak Polka, Chinese Gallop, Kaiser Waltzer (İmparator Valsi)”, L. Arditi’den “İl Bacio, F. Lehàr’dan, Giuditte” ariyaları, ikinci bölümünde ise J. Strauss’tan, “ Unter Donner and Blitz, Wiener Blut, Yarasa, Jubilee Festival March”, E. Kàlmàn’dan “Die Csardasfürstin, Das Vielchen Vom Montmartre”, P.I. Tchaikovsky’den “Mazurka”, J. Brahms’tan “Macar Dansı No.6”  eserleri seslendirildi.

Sanatseverler, orkestra tarafından icra edilen Türk Dünyası müzik örneklerinden Nevit Kodallı’nın Telli Turna suiti, Kazak klasik eserlerinden Latif Hamidi’nin “Bülbül” şarkısı ve Mustafa Sarısözen tarafından derlenen “Katibim” türküsüne Azerbaycanlı genç besteci Mustafa Mehmandarov’un  yaptığı düzenlemesini büyük ilgiyle dinledi.

Sanatseverler orkestranın seslendirdiği eserlere tam not vererek dakikalarca alkışladı. İspanya sahnelerinde ilk defa seslendirilen Türk Dünyası müzik eserleri ve genç soprano Sagintay’ın performansı İspanyalı sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Oluşturduğu TÜRKSOY Gençlik Oda Okestrası, Gençlik Korosu ve Halk Çalgıları Orkestraları ile Avrupa’da kendinden söz ettiren ve birçok uluslararası başarıya imza atan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, 2017 kurduğu TÜRKSOY ANADOLU Orkestrası ile 25 Aralık 2017 tarihinde düzenlediği Eskişehir konseriyle ile kez seyirci önüne çıktı.

TÜRKSOY Anadolu Senfoni Orkestrası, İspanya turnesi kapsamında 29 Aralık 2017 ile 09 Ocak 2018 tarihleri arasında, Torello (Barcelona), Granada, Cueta, Yecla (Murcia) ve Segovia kentlerinde 6 kez sahne alacak.

CEVAP VER